Antena 3 CNN Politică Un ONG contestă şapte miniştri din noul Guvern

Un ONG contestă şapte miniştri din noul Guvern

Un ONG contestă şapte miniştri din noul Guvern
04 Apr 2007   •   19:54

Coaliţia pentru o Guvernare Curată susţine că şapte membri ai noului Guvern nu corespund criteriilor de integritate stabilite în 2004. Criterii agreate la vremea respectivă de liberali şi de cei de la UDMR. Miniştrii în care Coaliţia pentru o Guvernare Curată nu cred sunt Teodor Melescanu, Marko Bela, Zsolt Nagy, Ludovic Orban, Cristian David, Decebal Traian Remes şi Paul Păcuraru.

Pentru fiecare dintre cei şapte sunt enumerate motivele pentru care ei nu corespund funcţiei de ministru. Astfel, lui Teodor Meleşcanu, ministrul al Apărării, i se reproşează că a lucrat în diplomaţia românească sub regimul comunist, dar şi faptul că a fost membru în Consiliul de Administraţie al Rompetrol, între 2002 şi 2004, în condiţiile în care principalul acţionar al Rompetrol, Dinu Patriciu, este anchetat penal.

Şi lui Ludovic Orban i se reproşează tot relaţia cu Dinu Patriciu, mai exact faptul că Orban a fost administrator la Rominserv, firma membră a holdingului Rompetrol.

În ceea ce-l priveşte pe Marko Bela, ministru de stat, se menţionează că este anchetat de DNA pentru un avans în valoare de circa un miliard de lei vechi primit în contul unei cărţi scrise de el.

Şi lui Zsolt Nagy, ministrul Comunicaţiilor, i se reproşează ancheta DIICOT în dosarul Privatizărilor, legat de nişte consultaţi străini cărora le-ar fi facilitat accesul la informaţii clasificate referitoare la privatizări strategice.

În privinţa lui Cristian David, ministrul de Interne, Coaliţia pentru o Guvernare Curată atrage atenţia asupra donaţiilor făcute Partidului Naţional Liberal în 2004, care ar fi depăşit veniturile din declaraţia sa de avere.

Decebal Traian Remeş, ministrul Agriculturii, este numit traseist, din cauza parcursului său politic. Despre ultimul contestat, Paul Păcuraru, Coaliţia pentru o Guvernare Curată susţine că numele său a fost menţionat în tranzacţii cu combinatul SIDEX.

Antena 3

×
Parteneri
Urmează o lună cu temperaturi neobișnuite în România
x close