Antena 3 CNN Politică Un ziarist "nediplomat" - consul la Marsilia

Un ziarist "nediplomat" - consul la Marsilia

Un ziarist "nediplomat" - consul la Marsilia
21 Feb 2007   •   11:03

Jurnalistul Gabriel G. Stănescu a fost trimis consul la Marsilia. Fostul director al cotidianului "Gardianul" a obţinut postul fără concurs şi fără a avea experienţă în diplomaţie. De mai mult de o lună, acesta este consul pe probleme culturale, presă şi comunicare la Consulatul general al României de la Marsilia.

"Nu mai îmi aduc aminte cu exactitate când am fost numit şi nici cine mi-a făcut propunerea. Nu ştiu să vă spun nici cine a semnat numirea. Nu am dat concurs pentru că am aici o misiune pe perioadă determinată, iar concursurile pe posturi se dau doar în cazul angajaţilor permanenţi ai Ministerului Afacerilor Externe. Nu am mai lucrat în diplomaţie, dar am absolvit cursuri NATO, UE şi, în 1998, un curs la Ecole Militaire din Paris, am un doctorat în comunicare", a declarat Stănescu.

Asta în condiţiile în care premierul a refuzat de curând să trimită ca ambasador la Washington alt ziarist, pe Traian Ungureanu, un cunoscut fan al preşedintelui Băsescu. Motivul invocat de Tăriceanu: lipsa de experienţă diplomatică.

Citiţi articolul complet în Evenimentul Zilei

×
Parteneri
Cardurile de energie expiră! Cum pot scoate românii banii cash rămași
x close