Antena 3 CNN Politică Ungureanu nu ştie cât va mai fi ministru

Ungureanu nu ştie cât va mai fi ministru

Ungureanu nu ştie cât va mai fi ministru
27 Feb 2007   •   20:57

Întrebat dacă a mai discutat cu preşedintele Băsescu despre situaţia sa de ministru demisionar,Ungureanu a declarat că discută "chestiuni profesionale" cu acesta, astfel că el nu poate spune cât va mai îndeplini funcţia de ministru de Externe. Ungureanu a mai declarat că în România nu se poate vorbi despre o stare de instabilitate politică pentru că toate instituţiile funcţionează. Senatorul Adrian Cioroianu a fost nominalizat, săptămâna trecută, de conducerea PNL pentru postul de ministru de Externe, în locul lui Mihai Răzvan Ungureanu, care a demisionat din această funcţie. Votul a fost 28 la 1 în favoarea lui Cioroianu.

Vicepreşedintele PNL a declarat, într-o emisiune la Antena 3, că a avut o discuţie cu preşedintele Traian Băsescu înainte de plecarea acestuia în vizita oficială în Egipt. "Am avut o discuţie cu Traian Băsescu în cursul acestei săptămâni. Nu pot da detalii, e genul de discuţie în care cred că am lămurit anumite lucruri sau cel puţin mie mi-au fost mai clare. A spus că are nevoie de un timp de gândire". Cioroianu este convins că întârzierea unui răspuns în ceea ce priveşte numirea sa la conducerea MAE este cauza agitaţiei de pe scena politică.

La întoarcerea din Egipt, Traian Băsescu a declarat că se gândeşte la propunerea premierului pentru conducerea Ministerului de Externe, pornind de la premisa că, la jumătatea mandatului, MAE nu poate fi o instituţie în care să începi să înveţi. "Pentru moment, sunt în situaţia în care reflectez la propunerea primului-ministru, plecând de la premisa că, la mijloc de mandat, într-un exerciţiu, fie că este exerciţiu guvernamental sau prezidenţial, Ministerul de Externe nu poate fi o instituţie în care să începi să înveţi", a răspuns Băsescu, întrebat dacă va semna decretul de numire a lui Adrian Cioroianu în funcţia de ministru al Afacerilor Externe.

Antena3.ro

×
Parteneri
Patronii de păcănele riscă amenzi de 200.000 de lei dacă nu închid afacerile
x close