Antena 3 CNN Politică Ungureanu şi-a dublat salariul la noul post

Ungureanu şi-a dublat salariul la noul post

Ungureanu şi-a dublat salariul la noul post
21 Mar 2007   •   23:01

O demisie nu e întodeauna un pas înapoi. Iar asta pare să ştie foarte bine fostul ministru de Externe, Mihai Răzvan Ungureanu. Ziarul ?Cotidianul? scrie în ediţia de miercuri cum fostul ministru, înainte de a părăsi ministerul, a dublat salariul postului pe care ar urma să-l ocupe, aşa cum susţin surse liberale şi din guvern, adică în conducerea Iniţiativei de Cooperare Sud-Est Europene.

Mihai Răzvan Ungureanu şi-a depus demisa pe 5 februarie. Însă cu două săptămâni mai târziu, când încă mai era membru al Cabinetului, el a propus Guvernului un proiect de hotărâre - care ulterior a fost şi aprobat - privind stabilirea condiţiilor de salarizare a unui diplomat român în conducerea Iniţiativei de Cooperare Sud-Est Europene. Potrivit respectivei hotărâri de guvern, salariul reprezentantului ţării noastre la această instituţie aproape s-a dublat, ajungând la circa 8.000 de euro, cu tot cu alocaţiile pentru membrii familiei, plus alte sporuri şi diurne.

Întâmplător sau nu, este vorba exact de postul din care Mihai Răzvan Ungureanu a fost adus ca ministru de Externe şi care a rămas blocat pe perioada mandatului ministerial. Surse din Guvern, dar şi din PNL, citate de ?Cotidianul?, susţin că fostul ministru de Externe doreşte postul de la Viena în locul celui de europarlamentar. Ungureanu a justificat mărirea de salariu prin faptul că, după aderarea României la Uniunea Europeană, răspunderile reprezentantului misiunii române la această instituţie au crescut.

Mai mult, fostul ministru arăta că poziţia de reprezentant special presupune un înalt grad de profesionalism, având în vedere contactele frecvente cu oficiali ai organizaţiilor care îşi desfăşoara activitatea în Viena. Şi, în consecinţă, trebuia remunerat pe măsură. Prin aceeaşi hotărâre de guvern s-a mai stabilit ca reprezentantul României la Iniţiativa de Cooperare Sud-Est Europeană să fie asistat în activitatea sa de doi diplomaţi şi de un funcţionar din cadrul centralei MAE. Şi pentru aceştia, fostul ministru a decis o salarizare generoasă.

Antena 3

×
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close