Antena 3 CNN Politică Valeriu Turcan, în locul Adrianei Săftoiu

Valeriu Turcan, în locul Adrianei Săftoiu

Valeriu Turcan, în locul Adrianei Săftoiu
31 Mar 2007   •   16:07

Noul purtător de cuvânt al lui Traian Băsescu este un fost colaborator al premierului Tăriceanu. Este vorba despre Valeriu Turcan, fost ziarist şi consultant de comunicare. El este cunoscut ca un apropiat al lui Theodor Stolojan, la fel şi soţia lui, Raluca Turcan, fostă membră PNL. ?Este o mare onoare pentru mine preluarea acestei funcţii şi sunt conştient că ea implică o foarte mare responsabilitate, în special în contextul actual, a declarat noul purtător de cuvânt al Administraţiei Prezidenţiale.

Numirea lui Valeriu Turcan pentru această funcţie a venit ca o surpriză, chiar şi pentru el, după cum declara apoi. De formaţie ziarist, Valeriu Turcan a lucrat până în 2002 la Radio Contact, iar apoi la secţia română BBC de la Londra, după care s-a orientat către consultanţă în comunicare. Apropierea de PNL l-a propulsat în funcţia de consilier de stat al primului-ministru, preşedinte al Agenţiei pentru Strategii Guvernamentale, funcţie din care a fost demis în martie anul trecut. Premierul spunea că din cauza rezultatelor slabe, Turcan declara că a fost înlăturat urmare a conflictului cu unul din consilierii lui Tăriceanu.

Nu e lipsit de importanţă, fără îndoială, că Valeriu Turcan este căsătorit cu Raluca Turcan, până nu demult membru PNL, acum în partidul lui Theodor Stolojan. De altfel cei doi au fost cununaţi chiar de Stolojan. Iar conflictul premierului cu platformiştii era vizibil la vremea demiterii lui Turcan de la şefia Agenţiei pentru Strategii Guvernamentale în martie anul trecut. Soţia lui Valeriu Turcan, care candidează acum pentru un post de preşedinte în PLD, spune că a încercat sentimente contradictorii când a aflat de numirea soţului său, Valeriu Turcan, în funcţia de purtător de cuvânt al Preşedinţiei.

?M-am bucurat într-un fel pentru că ştiu că merită această funcţie, este un bun profesionist. În acelaşi timp, nu pot să vă ascund că mi-am pus şi eu nişte semne de întrebare dacă nu voi fi acum atacată din partea adversarilor pentru această numire. Eu sper ca oamenii să facă separaţia între ceea ce face soţia şi ce calităţi are soţul? , a declarat Raluca Turcan.

Valeriu Turcan preia postul abandonat de Adriana Săftoiu într-un moment de criză în relaţia preşedinte-presă. Traian Băsescu şi-a ostilizat mare parte din mass-media prin declaraţiile, jignitoare chiar, la adresa ziariştilor.

Antena 3

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close