Antena 3 CNN Politică Vanghelie, mustrat de Blaga: ?Cine v-a pus să faceţi declaraţii iresponsabile despre arhiva DGIPI?? (VIDEO)

Vanghelie, mustrat de Blaga: ?Cine v-a pus să faceţi declaraţii iresponsabile despre arhiva DGIPI?? (VIDEO)

Vanghelie, mustrat de Blaga: ?Cine v-a pus să faceţi declaraţii iresponsabile despre arhiva DGIPI?? (VIDEO)
Sursa foto: Marian Vanghelie
16 Oct 2009   •   18:34

Ministrul interimar al Administraţiei şi Internelor, Vasile Blaga, l-a criticat, vineri, la Antena 3, pe preşedintele PSD Bucureşti, Marian Vanghelie, pentru "afirmaţiile iresponsabile" publicelansate la adresa conţinutului arhivei "Doi şi-un sfert" (DGIPI).
"Cine v-a pus să faceţi acele declaraţii, domnule Vanghelie? Au fost nişte afirmaţii iresponsabile. Cum puteţi să fiţi atât de iresponsabil?", l-a întrebat Blaga pe Marian Vanghelie, în direct, la Antena 3, după ce liderul PSD Bucureşti l-a acuzat pe Blaga de tentativă la şantaj, în legătură cu păstrarea în funcţii de şefi de arme cărora le fusese retras certificatul ORNIS.
Blaga a sugerat că are informaţii că la MAI s-a petrecut o scurgere importantă de informaţii, dar a subliniat că nu poate da detalii despre conţinutul lor, limitându-se să arate că erau foarte importante şi că problema se află în ancheta Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.
Iritat de substratul afirmaţiilor lui Blaga, preşedintele PSD Bucureşti l-a anunţat că va depune plângere penală împotriva sa, "pentru tot ce-a declarat şi semnat" în timpul mandatului de ministru.
Agasat, Vasile Blaga l-a sfătuit pe Vanghelie să înceteze în a mai ?cădea în penibil? şi să nu mai facă aprecieri la adresa instituţiei principale de aplicare a legii în România, MAI, explicând că organismele europene "sunt cu ochii pe noi".

Scandalul în jurul conţinutul arhivei DGIPI a debutat pe 5 septembrie 2009, când Marian Vanghelie a afirmat că deţine casete compromiţătoare din arhiva DGIPI, care ar putea fi folosite în campania electorală contra lui Traian Băsescu. Informaţia a fost susţinută ulterior şi de colegul de partid a lui Vanghelie, Miron Mitrea.

La scurt timp după declaraţie, Vanghelie a revenit şi a negat că ar avea acces direct la informaţiile de la DGIPI. Însă a admis că ştie multe, pentru că are "prieteni" în structurile de stat, dar care nu vor să spună ceea ce ştiu.

În replică, preşedintele Traian Băsescu a declarat la o emisiune televizată că este posibil ca Marian Vanghelie să deţină casete din arhiva serviciului secret al Ministerului de Interne, pentru că Dan Nica ar fi pus acel serviciu la dispoziţia primarului sectorului 5 şi a altor persoane controversate.

La sfârşitul lui septembrie, după ce Dan Nica atrăgea atenţia că alegerile prezidenţiale ar putea fi fraudate, premierul Emil Boc a cerut revocarea sa, iar Traian Băsescu a semnat decretul de demitere, provocând ieşirea PSD de la guvernare.


Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Vanghelie DGIPI Blaga
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close