Antena 3 CNN Politică Victor Ponta, despre demisia simultană: Propunerea mea a fost una cât se poate de serioasă

Victor Ponta, despre demisia simultană: Propunerea mea a fost una cât se poate de serioasă

Victor Ponta, despre demisia simultană: Propunerea mea a fost una cât se poate de serioasă
Sursa foto: Foto: Mediafax
de S.T.    |    02 Iul 2012   •   16:39

Senatorii şi deputaţii Uniunii Social Liberale s-au reunit luni, la Palatul Parlamentului, pe ordinea de zi fiind tema convocării sesiunii extraordinare, respectiv şedinţa comună de marţi în care premierul Victor Ponta, co-preşedinte al Uniunii, va prezenta un raport privind reuniunea Consiliului European de la Bruxelles.

"Eu ca prim-ministru am datoria să informez asupra celor mai importante decizii adoptate în Consiliul European de la Bruxelles şi, de asemenea, am datoria să le spun oamenilor ce face Uniunea pentru viaţa lor de zi cu zi", a spus premierul, luni, la finalul reuniunii grupurilor parlamentare USL.

Premierul Victor Ponta a anunţat, în emisiunea "Punctul de Întâlnire", de la Antena 3, că propune ca atât el, cât şi preşedintele Traian Băsescu să demisioneze pentru a declanşa alegeri parlamentare şi prezidenţiale anticipate.

Luni, după şedinţa de guvern, Victor Ponta a declarat că propunerea lui a fost una cât se poate de serioasă. "Am oferit o soluţie de ieşire din blocajul politic, dacă preşedintele o acceptă. Cred că suntem amândoi responsabili în faţa poporului", a afirmat co-preşedintele USL.

În privinţa "corectării" legii votului uninominal, Victor Ponta consideră că e un lucru foarte rău ca oamenii să nu ştie cum votează. "Aşteptăm decizia motivată a curţii ca să vedem ce avem de îndreptat", a precizat premierul.

Curtea Constituţională a decis, miercuri, că Legea uninominalului pur este neconstituţională.

În opinia lui Victor Ponta, PDL-ul se va face de râs organizând mitingul împotriva USL, el susţinând că democrat-liberalii sunt sunt cei care au încălcat toate legile, inclusiv Constituţia şi au distrus statul de drept.

"Dacă ei organizează o manifestaţie publică împotriva noastă, e dreptul lor, sunt în opoziţie şi e foarte bine. Dacă vorbesc însă, totuşi, de statul de drept, cei care au încălcat şi au distrus statul de drept şi au încălcat toate legile, şi Constituţia României, şi şi-au bătut joc de români, sunt cei de la PDL. Nu cred că cineva a uitat aşa peste noapte lucrul ăsta şi am impresia că se fac de râs", a spus Ponta.



×
Subiecte în articol: Victor Ponta premier usl presedinte
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close