Antena 3 CNN Politică Vosganian şi energia... regenerabilă

Vosganian şi energia... regenerabilă

Vosganian şi energia... regenerabilă
23 Mar 2007   •   11:19

Ministerul Economiei şi Comerţului va prezenta Guvernului, până în luna mai, o strategie de energie regenerabilă. Declaraţia îi aparţine ministrului Varujan Vosganian, care a explicat în cadrul unei emisiuni televizate că România dispune de resurse pentru producerea enerigiei eoliene, în special în Dobrogea, dar şi de resurse termale. Ar exista însă o mică problemă. Vosganian şi-a dat seama că instalaţiile eoliene vor deranja păsările.

?Există organizaţii de profil care spun că montarea unor instalaţii eoliene în Dobrogea ar putea să afecteze zborul păsărilor care, am aflat noi după mii de ani de convieţuire, se orientează după vânt şi nu după liniile magnetice ale pământului, dar sper să rezolvăm chestia asta, pentru că, din fericire, păsările nu au un Green Peace sau altă organizaţie de genul acesta?, a declarat ministrul Economiei şi Comerţului, citat de Rompres.

Un număr de şase producători de energie electrică eoliană s-au calificat pentru producţia prioritară de energie electrică pentru 2007, potrivit listei publicate pe site-ul Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energetic.

Antena3.ro

×
Parteneri
Trucul cu care românii păcălesc automatele de reciclare
x close