Antena 3 CNN Politică Votul cu bile din Senat nu mai poate fi filmat

Votul cu bile din Senat nu mai poate fi filmat

Votul cu bile din Senat nu mai poate fi filmat
21 Feb 2007   •   23:13

Biroul Permanent al Senatului a decis ca votul cu bile să se desfăşoare în secret, în cabine special amenajate. Decizia a fost luată după ce, săptămâna trecută, la votul pentru moţiunea anti-Macovei, camerele de filmat l-au surprins pe senatorul PRM, Claudiu Tănăsescu, trecând de două ori prin faţa urnelor.

?La o măsuţă primeşte bilele/buletinul de vot, după care intră în cabină, votează şi iese pe partea cealaltă. Astfel încât votul secret să fie secret şi să nu mai fie supravegheaţi de colegi cu bilele sus. Ăla nu mai e vot secret?, a declarat preşedintele Senatului, Nicolae Văcăroiu.

În ce priveşte o eventuală sancţiune la adresa senatorului Tănăsescu, cazul lui a fost preluat de Comisia Juridică.

?Ceea ce a fost mai curios pentru mine este că reprezentanţii PRM, în cor şi în frunte cu domnul Vadim, au învinovăţit presa, administraţia Senatului, toţi sunt de vină, mai puţin domnul Tănăsescu, care se joacă de-a votul dublu?, a spus preşedintele Senatului, Ekstein Kovacs-Peter.

Până la o eventuală sancţiune, senatorul PRM a primit un ultim avertisment de la şeful de partid, senatorul PRM, Corneliu Vadim Tudor: ?e nou în Parlament, este de doi ani în Parlament şi i-am zis. Dar dacă mai faci odată o farsă de asta, te sancţionăm noi de nu te vedem?.

Cât priveşte cererea PD de anulare a votului la moţiunea anti-Macovei, aceasta a fost respinsă pe motiv că nu a fost făcută în termen legal.

Observator

×
Parteneri
Se schimbă regulile la ITP! Klaus Iohannis a promulgat legea
x close