Antena 3 CNN Război în Israel Ea este tânăra româncă ucisă în Fâşia Gaza. Inbar era studentă la Arte și avea doar 27 de ani

Ea este tânăra româncă ucisă în Fâşia Gaza. Inbar era studentă la Arte și avea doar 27 de ani

Ambasada Statului Israel la Bucureşti a făcut cunoscută identitatea ultimului ostatic cu dublă cetăţenie, israeliană şi română, ucis în Fâşia Gaza, fiind vorba despre o tânără artistă de 27 de ani.

de Redacția Antena 3 CNN    |    17 Dec 2023   •   10:23

Ministerul Afacerilor Externe a anunţat decesul unui alt ostatic cu dublă cetăţenie, israeliană şi română, în Fâşia Gaza.

"Am aflat cu profundă tristeţe vestea care confirmă decesul tinerei Inbar Haiman, ucisă de teroriştii Hamas.

În vârstă de doar 27 de ani, Inbar avea cetăţenie română şi era studentă la Arte. Executa lucrări de artă stradală deosebite şi numele sub care era cunoscută în Israel şi în lume era 'Pink', semnătura ei inconfundabilă", precizează Ambasada Israelului pe Facebook.

Am aflat cu profundă tristețe vestea care confirmă decesul tinerei Inbar Haiman, ucisă de teroriștii Hamas. În vârstă...

Publicată de Ambasada Israelului în România pe Sâmbătă, 16 decembrie 2023

Inbar Haiman fusese răpită de teroriştii Hamas pe 7 octombrie, în timp ce se afla la festivalul de muzică Nova.

"De atunci, colegii ei de breaslă îi inscripţionau numele pentru a cere eliberarea ei, 'Free Pink'. Suntem alături de părinţii, fratele şi partenerul ei de viaţă în acest moment cumplit de dureros", mai scrie Ambasada.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Citește și: Cei trei ostatici israelieni uciși din greșeală în Fâşia Gaza erau la bustul gol şi fluturau un steag alb

Potrivit MAE, printre persoanele ţinute ostatice în Fâşia Gaza se mai află un singur român cu dublă cetăţenie.

''În continuarea precizărilor transmise de către Ministerul Afacerilor Externe în contextul situaţiei de securitate din Statul Israel şi Fâşia Gaza, precizăm că autorităţile israeliene au informat cu privire la decesul unei persoane cu dublă cetăţenie, israeliană şi română, ostatic în Fâşia Gaza'', informa sâmbătă MAE.

În prezent, o persoană cu dublă cetăţenie, israeliană şi română, se mai află ostatică în Fâşia Gaza, arată sursa citată, context în care Ministerul Afacerilor Externe reiterează necesitatea eliberării tuturor ostaticilor din Fâşia Gaza.

Ambasada României la Tel Aviv menţine contactul cu autorităţile israeliene, preciza MAE. 

×
Zeci de tornade impresionante au lovit centrul Statelor Unite
x close