Antena 3 CNN Război în Israel Ministrul iranian de Externe spune că țara sa nu vrea escaladarea războiului dintre Israel şi Hamas. Anterior, a ameninţat SUA că "nu vor fi cruţate de foc"

Ministrul iranian de Externe spune că țara sa nu vrea escaladarea războiului dintre Israel şi Hamas. Anterior, a ameninţat SUA că "nu vor fi cruţate de foc"

Ministrul iranian de Externe susține că țara sa nu vrea să intre în război cu SUA.

de Redacția Antena 3 CNN    |    30 Oct 2023   •   08:58

Hossein Amir-Abdollahian a declarat într-un interviu pentru CNN că Iranul sa nu dorește extinderea conflictului dintre Israel și Hamas.

El a negat că Teheranul ar avea vreo legătură cu atacul grupării islamiste palestiniene împotriva statului evreu.

Într-o declarație anterioară, făcută chiar pe pământ american, la sediul Organizației Națiunilor Unite, Amir-Abdollahian a avertizat Statele Unite că "nu vor fi cruțate de foc, dacă genocidul din Gaza continuă".

Citește și: Armata israeliană încearcă să-i scoată pe teroriştii Hamas din rețeaua de tuneluri lungă de 500 de kilometri, situată sub Gaza

"Noi nu vrem ca acest război să se extindă. Să legi atacurile (asupra forțelor SUA din regiune, n.r.) de Republica Islamică Iran fără a oferi vreo dovadă, este total greșit. În urmă cu două săptămâni, am fost în Irak, de asemenea în Siria și Liban.

Am putut vedea de aproape și personal că oamenii din regiune sunt foarte sensibili la evoluțiile din Palestina. Erau furioși. Ei nu primesc ordine de la noi. Ei acționează în funcție de propriul lor interes. De asemenea, ceea ce s-a întâmplat, ceea ce a fost executat de Hamas, a fost în totalitate palestinian. Ei au decis să își asume responsabilitatea pentru asta", a spus Amir-Abdollahian pentru CNN.

Declarația ministrului iranian vine în contextul în care, potrivit Pentagonului, grupuri afiliate cu Iranul au vizat forțele sau bazele americane din regiunea Orientului Mijlociu de cel puțin 15 ori până în prezent, începând cu 17 octombrie, și au rănit cel puțin 20 de militari americani.

De asemenea, marina militară americană a doborât 15 drone și patru rachete de croazieră lansate de militanții Houthis susținuți de Iran în Yemen.

Proiectilele erau îndreptate spre Israel.

×
Stare de alertă în Cluj-Napoca, după ce o stradă principală s-a surpat
x close