Antena 3 CNN Război în Israel Preşedintele Israelului: Teroriştii aveau instrucţiuni să folosească cianură

Preşedintele Israelului: Teroriştii aveau instrucţiuni să folosească cianură

Președintele Israelului, Isaac Herzog, a dezvăluit într-un interviu pentru Sky News că Hamas a plănuit să folosească agenți chimici cu cianură împotriva civililor israelieni.

de Redacția Antena 3 CNN    |    23 Oct 2023   •   01:24

Acesta a prezentat materiale recuperate de pe o unitate USB aflată pe cadavrul unui terorist Hamas în Israel, care a fost copiată de la al-Qaida și care includea "instrucțiuni detaliate privind crearea de arme chimice", inclusiv "instrucțiuni precise pentru pregătirea unui dispozitiv de dispersie a agenților cu cianură".

„Acest material a fost găsit pe trupul unuia din acei sadici. A fost un material al-Qaida, al ISIS, Hamas... Cu asta avem de-a face. Și în acest material găsit asupra aceluia sunt instrucțiuni cum să se producă arme chimice. Iată aici: arsenic sau diverse substanțe chimice care se amestecă și produc arme chimice”, a declarat preşedintele israelian la Sky News.

Întrebat faptul că tăierea electricității și a transportului de medicamente afectează funcţionarea din Fâşia Gaza, Isaac Herzog spune că situaţia umanitară din zonă este „urmărită îndeaproape oră de oră”.

„Nu, nu distorsionați informația. Deci infrastructura de electricitate, de gaz, a fost distrusă de rachete Hamas, nu de noi. Există combustibil pentru nevoi umanitare. Urmărim îndeaproape situația umanitară oră de oră. Cea mai mare parte din Gaza funcționează. Sunt însă zone care sunt zone de luptă. E o tragedie, dar cum ar trebui? Sunt informații multe, multe informații distorsionate din Gaza”, a precizat preşedintele Israelului.

Acesta mai spune că o parte a infrastructurii și o parte a ajutoarelor sunt deturnate de Hamas. 

„Asta e problema, oameni buni. E ușor să dai vina pe Israel, dar să ne aducem aminte unde eram, ce s-a întâmplat și că avem dreptul să ne apărăm când o rachetă care zboară 250 de km în Israel, pleacă din sufrageria unei familii, a unei locuințe. Cum aţi reacţiona dacă aţi avea de furcă, cu aşa ceva?”, a mai declarat Isaac Herzog.

×
Momentul terifiant când un stâlp e înghițit de craterul din Slănic
x close