Antena 3 CNN Show Scandal în lumea bună! Soprana Angela Gheorghiu, vorbe grele la adresa dirijorului Cristian Măcelaru

Scandal în lumea bună! Soprana Angela Gheorghiu, vorbe grele la adresa dirijorului Cristian Măcelaru

Este scandal în lumea bună. Soprana de renume internaţional Angela Gheorghiu a lansat un atac la adresa dirijorului Cristian Măcelaru.

Scandal în lumea bună! Soprana Angela Gheorghiu, vorbe grele la adresa dirijorului Cristian Măcelaru
Sursa foto: Hepta
de Alexandra Dima    |    26 Iul 2022   •   13:16

Soprana Angela Gheorghiu a iscat un nou scandal după ce i-a adresat vorbe grele unuia dintre cei mai apreciați dirijori români, Cristian Măcelaru, care conduce Orchestra Naţională a Franţei. 

Artista consideră că alegerea lui Măcelaru de a se lauda cu Rapsodia Română, de George Enescu, pe care a dirijat-o la un concert în faţa Turnului Eiffel o miscare demnă de un român "laş şi trădător".

Angela Gheorghiu a intervenit după ce dirijorul român a postat pe Facebook un scurt filmuleţ de la concert, însoţit de mesajul că ”a dirija Rapsodia Română de Enescu în faţa Turnului Eiffel este unul dintre cele mai speciale momente din viaţa mea. Lui Enescu i-ar fi plăcut să audă cum sunetele iubitei sale compoziţii umplu întregul Paris. Trăiască puterea muzicii care ne conectează pe toţi”.

Soprana a lăsat la scurt timp un comentariu extrem de dur, prin care l-a catalogat pe Cristian Măcelaru laş, trădător şi cu lacune mari în educaţie:

„Din păcate eşti un laş şi un trădător, ştii bine ce vreau să spun...un alt român, nu mă surprinzi deloc. Muzică populară la Paris, OMG! Cultura ta muzicală aici s-a oprit?! Păcat! Avem mari compozitori români, nu uita asta niciodată, pe care publicul internaţional nu îi cunoaşte, şi eu i-am cântat şi interpretat pe foarte mulţi pe toată planeta, dar tu nu ai studiat în România şi, atenţie, ai mari lacune pe acest subiect“, i-a transmis soprana. 

Soprana Angela Gheorghiu, declarații controversate despre mari artiști români: "S-au construit false legende comandate"

În octombrie 2021, Angela Gheorghiu spunea că unele dintre personalităţile lumii muzicale ale României sunt "false legende". Pentru că, de fapt, acestea nu au avut o carieră internaţională de prestigiu. Ciprian Porumbescu, George Enescu sau Maria Tănase sunt printre cei pe care Angela Gheorghiu îi consideră mai puţini importanţi din punct de vedere al operei artistice.

×
Subiecte în articol: Angela Gheorghiu Cristian Măcelaru
Parteneri
Au fost finalizate operațiunile de umplere de pe strada surpată din Slănic
x close