Antena 3 CNN Show Showbiz Jennifer Lopez a dezvăluit secretul frumuseții sale: "Trebuie să respect un anumit interval de ore"

Jennifer Lopez a dezvăluit secretul frumuseții sale: "Trebuie să respect un anumit interval de ore"

Jennifer Lopez a dezvăluit rutina sa zilnică de frumusețe. "Unul dintre cele mai mari secrete de frumusețe este somnul", spune artista.

Jennifer Lopez a dezvăluit secretul frumuseții sale: "Trebuie să respect un anumit interval de ore"
Sursa foto: colaj instagram.com/jlo
de Redacția Antena 3 CNN    |    11 Iun 2023   •   12:00

Jennifer Lopez recomandă cel puţin şapte ore de somn în fiecare noapte.

"Unul dintre cele mai mari secrete de frumusețe este somnul. Dar unul dintre trucurile mele pentru când nu pot dormi suficient se referă la un anumit interval de ore pe care trebuie totuși să îl respect.

Deci am fie sub patru ore de somn, fie peste şapte. Aceasta este regula mea", a declarat cântăreața, potrivit shape.com.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Dar există vreo știință în spatele metodei sale unice de somn?

"Deși nu există multe informații despre aceste ferestre specifice de timp și despre modul în care acestea afectează pielea, studiile au arătat că cei care dormeau în mod constant şapte până la nouă ore pe noapte aveau o piele cu aspect mai tânăr, o funcție de barieră a pielii mai bună și o satisfacție mai mare față de aspectul lor decât cei care dormeau în mod regulat cinci ore sau mai puțin.

Acest lucru are sens pentru că atunci când dormi, corpul tău, inclusiv pielea, se repară singur", spune Geeta Yadav, dermatolog și fondator al FACET Dermatology.

Citeşte şi: Primele imagini cu locuința cumpărată de Jennifer Lopez și Ben Affleck. A costat peste 60 de milioane de dolari

Somnul este important pentru sănătatea fizică și mentală. "Există procese de reparații care au loc atunci când dormim", a spus medicul Seema Kholsa.

"Resturile care se acumulează în creier pe parcursul zilei sunt îndepărtate atunci când dormi. Deprivarea cronică de somn are un impact asupra nivelului hormonal. Poate duce la o producție mai mare de grelină, un hormon care te face să te simți mai puțin plin. Somnul crește și imunitatea.

În plus, știm că nu suntem la fel de ageri și că nu ne performăm la fel de bine a doua zi dacă nu dormim suficient", a mai spus Seema Kholsa.

×
Subiecte în articol: Jennifer Lopez frumusete ritual secret somn
Parteneri
Ministrul Mediului explicaţii cu privire la praful saharian
x close