Antena 3 CNN Show Showbiz Patronii Dolce&Gabbana, din nou în boxa acuzaţilor. Cazul de evaziune fiscală a fost redeschis

Patronii Dolce&Gabbana, din nou în boxa acuzaţilor. Cazul de evaziune fiscală a fost redeschis

Patronii Dolce&Gabbana, din nou în boxa acuzaţilor. Cazul de evaziune fiscală a fost redeschis
Sursa foto: Foto: lilith-ezine.com
23 Noi 2011   •   21:06

Curtea de casaţie italiană a anulat decizia de achitare a designerilor Domenico Dolce şi Stefano Gabbana, acuzaţi de evaziune fiscală de aproape 1 miliard de euro, şi a decis ca acest caz să fie retrimis unui alt judecător, a anunţat miercuri presa italiană, citată de AFP.
   
Cei doi designeri italieni au fost achitaţi pe 1 aprilie de judecătorul Simone Luerti de la Tribunalul din Milano, dar parchetul a făcut apel.
   
Cea mai înaltă instanţă din Italia a decis, miercuri, retrimiterea cazului în faţa unui alt judecător, ceea ce înseamnă că audierile preliminare, care vor fi reluate de la zero, vor fi acelea care vor decide dacă va urma sau nu un proces.
   
Domenico Dolce, în vârstă de 52 de ani, şi Stefano Gabbana, în vârstă de 48 de ani, erau suspectaţi de comiterea unei escrocherii contra statului italian, în virtutea unor date inexacte trecute în declaraţiile lor de impozit.
   
În octombrie 2010, publicaţia cu profil economic Sole 24 a anunţat că cei doi designeri italieni făceau obiectul unei anchete pentru evaziune fiscală în valoare de 840 de milioane de euro, alături de alte cinci persoane.
   
Inspectorii de la serviciul venituri-impozite din Milano i-au acuzat pe cei doi creatori de modă că au înfiinţat în Luxemburg o societate fantomă pentru a ascunde venituri considerabile şi pentru a nu plăti impozit în Italia, în perioada 2004 - 2006, deşi, în realitate, această societate era condusă din Italia.
   
Cei doi creatori de modă se numără printre cei mai bogaţi italieni şi, implicit, printre contribuabilii care plătesc cele mai mari impozite.

×
Parteneri
Schema mafiei din România. Susţinere de la nivel înalt
x close