Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Auto/Moto FIA a finalizat lista participanţilor în ediţia 2010 a Formulei 1. Stefan GP, refuzată

FIA a finalizat lista participanţilor în ediţia 2010 a Formulei 1. Stefan GP, refuzată

FIA a finalizat lista participanţilor în ediţia 2010 a Formulei 1. Stefan GP, refuzată
Sursa foto: formula 1
04 Mar 2010   •   14:25

Cu puţin mai mult de o săptămână înainte de prima cursă a noului sezon în Formula 1, Federaţia Internaţională de Automobilism a confirmat numele celor 12 echipe care vor lua start în Marele Premiu al Bahrainului. Singura echipă căreia nu i-a fost permis accesul a fost Stefan GP, care s-a înscris prea târziu şi nu avea timp suficient să se pregătească.
Decizia luată de FIA în 2009, de a spori numărul echipelor înscrise în Formula 1, a alimentat visele multor oameni de afaceri, care şi-au făcut peste noapte echipe de Formula 1. Astfel, USF1, Manor (Virgin), Campos (Hispania Racing), Lotus şi Stefan GP au fost, toate, interesate de a ocupa câte un loc în "Marele Circ". Cu toate acestea, finanţarea insuficientă sau alte probleme legate de infrastructură sau dezvoltarea maşinii au scos câteva din aceste echipe din concurs.
Cele 12 echipe care vor concura în 2010 sunt: Mercedes GP, McLaren-Mercedes, Ferrari, Red Bull, Toro Rosso, BMW-Sauber, Renault, Force India, Williams, Lotus, Virgin şi Hispania Racing. Cu toate că FIA prevăzuse 13 locuri pentru acest sezon, eşecul USF1 de a pregăti monospostul şi o echipă de profesionişti în timp util a făcut ca unul din locuri să fie pierdut, potrivit Mediafax.
Primul Mare Premiu al anului este cel al Bahrainului, şi se va disputa duminică, 14 martie.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Formula 1 FIA Bahrain
Parteneri
Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu rămâne în funcție! CSM a decis
x close