Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Auto/Moto Lewis Hamilton nu vrea la Red Bull: „Este doar o companie de băuturi!”

Lewis Hamilton nu vrea la Red Bull: „Este doar o companie de băuturi!”

Lewis Hamilton nu vrea la Red Bull: „Este doar o companie de băuturi!”
22 Mar 2011   •   14:21

Pilotul britanic Lewis Hamilton a negat că intenţionează să părăsească McLaren-Mercedes pentru a trece la Red Bull, deoarece nu are de gând să se transfere la o echipă deţinută de o companie de băuturi energizante, al cărei viitor în Formula 1 nu este foarte sigur.

Managerul team-ului Red Bull, Christian Horner, declarase că Hamilton nu va fi fericit dacă va avea din nou un an fără rezultate notabile, iar pilotul însuşi a admis că nu se va mulţumi cu unul sau două titluri mondiale. Dar acest lucru nu înseamnă că britanicul ar vrea să plece la team-ul austriac. Hamilton a lăsat să se înţeleagă că mai degrabă a prefera o echipă ca Ferrari, cu istorie în Formula 1.

Red Bull este doar o companie de băuturi. Este vorba de băuturi versus istoria McLaren sau Ferrari. Nu ştiu ce planuri au cei de la Red Bull. Echipa noastră încearcă să-şi construiască o reputaţie de mare producător de maşini, ca Ferrari, şi sunt convins că McLaren va fi în F1 pentru o lungă perioadă de timp. Este o echipă de curse pură", a declarat Hamilton într-un interviu pentru The Guardian.

Campionul mondial din 2008 nu crede că formaţia Red Bull va fi la fel de puternică în viitor. „Sunt sută la sută convins că nici McLaren, nici Ferrari nu vor permite o dominaţie a celor de la Red Bull. Ei nu sunt în F1 de mult timp, în timp ce echipele noastre au un anumit statut pe care doresc să-l păstreze. De mulţi, mulţi ani Ferrari şi McLaren au fost în vârf şi acum avem o nouă echipă care ne-a dat jos. Însă sunt convins de faptul că ambele echipe vor face tot ce le stă în putere pentru a rămâne în top", a mai spus Hamilton.

Pilotul britanic crede că piloţii Red Bull, Sebastian Vettel şi Mark Webber, nu au beneficiat de un tratament egal în sezonul trecut. "Mi se pare clar că este o echipă care are în mod evident un «număr 1». Din afară, aşa se vede. De altfel, şi Mark a spus asta, nu-i aşa? Poţi să-ţi dai seama de asta din ce a spus el şi privind din exterior", a încheiat englezul.

×
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close