Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Auto/Moto McLaren l-a suspendat pe directorul sportiv, după incidentul din Australia

McLaren l-a suspendat pe directorul sportiv, după incidentul din Australia

McLaren l-a suspendat pe directorul sportiv, după incidentul din Australia
03 Apr 2009   •   17:35

Directorul sportiv Dave Ryan a plătit cu postul său în cadrul echipei McLaren-Mercedes pentru greşeala imensă pe care a făcut-o la Marele Premiu al Australiei. Ryan a fost considerat vinovat pentru faptul că Lewis Hamilton i-a permis pilotului Jarno Trulli să îl depăşească pe finalul cursei, când maşina de securitate se afla pe pistă.

Lewis Hamilton şi echipa sa au fost excluşi din clasamentul Marelui Premiu de la Melbourne, iar locul trei în clasament i-a revenit pilotului italian de la Toyota. ?Rolul său în evenimentele de duminica trecută a avut consecinţe grave asupra echipei. De aceea l-am suspendat din funcţie şi el a acceptat această decizie?, a declarat preşedintele echipei McLaren, Martin Whitmarsh.

Trulli, care a terminat cursa de la Melbourne pe locul trei, a primit iniţial o penalizare de 25 de secunde, care l-a făcut să coboare pe locul 12. El a vrut să îşi reia locul în pluton, în spatele safety-car-ului, după o ieşire în decor. În faţa comisarilor de cursă, Trulli a declarat că nu ar fi procedat astfel, dacă Hamilton nu ar fi încetinit forţându-l practic să îl depăşească. La rândul său, pilotul britanic a declarat că a primit indicaţii de la boxe să îl lase pe Trulli să îl depăşească.

?Comisarii de cursă, având în vedere noile elemente ce le-au fost prezentate, consideră că pilotul Lewis Hamilton a acţionat într-un mod prejudiciabil, aducându-le deliberat dovezi eronate comisarilor care l-au audiat după cursă. Lewis Hamilton şi McLaren-Mercedes sunt excluşi din clasamentul Marelui Premiu al Australiei 2009?, a precizat FIA.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: McLaren Mercedes Lewis Hamilton
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close