Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Auto/Moto Mercedes a preluat BrawnGP, iar ultimii doi campioni mondiali ai F1 ar putea deveni colegi la McLaren

Mercedes a preluat BrawnGP, iar ultimii doi campioni mondiali ai F1 ar putea deveni colegi la McLaren

Mercedes a preluat BrawnGP, iar ultimii doi campioni mondiali ai F1 ar putea deveni colegi la McLaren
16 Noi 2009   •   14:05

Compania germană Mercedes a cumpărat echipa de Formula 1 Brawn, într-o mutare care ar putea continua cu transferul lui Jenson Button la McLaren, unde va fi coleg cu compatriotul Lewis Hamilton.

Mercedes va cumpăra un pachet majoritar la Brawn, estimat ca fiind de 75%, dar va continua şi ca furnizor de motoare pentru echipa McLaren, informează BBC.

Brawn GP, care a câştigat amble titluri mondiale (la piloţi şi constructori) în sezonul de debut - 2009 -, îşi va schimba numele în Mercedes GP. Nico Rosberg ar urma să fie pilotul principal al echipei, în timp ce Nick Heidfeld va fi probabil partenerul lui.

Niciunul dintre cei doi nu a fost confirmat, însă despre Rosberg, care în 2009 a concurat pentru Williams, se ştie că a semnat deja cu Brawn. De cealaltă parte, Norbert Haug, şeful Mercedes Sports, a declarat duminică faptul că încearcă să îi obţină un post de pilot lui Heidfeld, un fost protejat al Mercedes care a concurat pentru BMW din 2006. "Mercedes-Benz susţine ideea să aducă un pilot german experimentat şi capabil", a menţionat Haug.

Altfel, Button a încercat în ultima perioadă să obţină o creştere salarială, iar Mercedes se pare că nu este dispusă să îi ofere mai mulţi bani. Pilotul britanic şi managerul său Richard Goddard au vizitat McLaren vineri, iar Button ar putea ajunge la team-ul britanic pentru un salariu dublu. Sursele susţin că decizia lui Button nu este legată strict de bani, el considerând şi că McLaren ar putea avea o maşină mai competitivă decât Brawn în 2010. Proaspătul campion mondial ar putea deveni astfel coleg cu Lewis Hamilton, compatriotul său de la care a preluat ştafeta.

Antena3.ro

×
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close