Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Auto/Moto Raikkonen: Îi voi întoarce favorul lui Massa. Îl voi ajuta să câştige titlul

Raikkonen: Îi voi întoarce favorul lui Massa. Îl voi ajuta să câştige titlul

Raikkonen: Îi voi întoarce favorul lui Massa. Îl voi ajuta să câştige titlul
31 Oct 2008   •   16:15

Kimi Raikkonen a promis că va face tot posibilul ca Felipe Massa, coechipierul său de la Ferrari, să îl succeadă ca şi campion mondial. Massa se află la şapte puncte în spatele britanicului Lewis Hamilton în clasamentul piloţilor şi are nevoie să se claseze pe unul din primele două locuri în Marele Premiu al Braziliei pentru a putea spera la trofeu. ?Aş fi bucuros dacă aş putea face ceva să îl ajut pe Felipe să câştige titlul?, a declarat Raikkonen.
Massa a adăugat: ?Este un sport de echipă şi atât eu cât şi Kimi ştim că trebuie să facem ce este mai bine pentru echipă?. În sezonul trecut, Massa a cedat prima proziţie în cursa de la Interlagos lui Kimi Raikkonen, care a câştigat astfel titlul, cu un singur punct în faţa lui Hamilton.
Raikkonen i-a întors favorul în acest sezon, în Marele Premiu al Chinei, când i-a permis brazilianului să îl depăşească pentru a ocupa locul doi şi a-şi spori astfel şansele la titlu. ?Ştiu că lumea a comentat acea depăşire, dar sunt comentarii ale unor oameni care nu înţeleg cum funcţionează sportul. Psihologic, un pilot vrea întotdeauna să termine primul, dar toţi piloţii au un contract cu echipa lor, deci nu participă individual. Când te lupţi pentru campionat, cu un singur pilot având şanse matematice să câştige, orice echipă ar proceda la fel. Adică să pună acel pilot într-o poziţie mai bună de a se lupta pentru titlu. Face parte din sport?, a explicat Massa, cel mai rapid pilot în antrenamentele libere de vineri.
Raikkonen a adăugat: ?În momentul în care ies din lupta pentru titlu, chiar nu mai contează dacă termin pe locul doi sau trei, atât timp cât Ferrari primeşte aceleaşi puncte?.
În tabăra McLaren, Hamilton rămâne cu picioarele pe pământ înaintea marii curse din Brazilia. Anul trecut, englezul avea de asemenea un avantaj de şapte puncte înainte de ultima cursă, dar şansele la titlu s-au evaporat rapid. După ce a pornit al doilea pe grila de start, Hamilton a ieşit în decor în primul tur, ca apoi să se confrunte cu o problemă la cutia de viteze. Deşi a revenit şi a terminat pe locul şapte respectiva cursă, nu a obţinut suficiente puncte pentru a preveni ca titlul să ajungă la Raikkonen. ?Anul trecut, fără experienţă, am fost pierdut. În acest an vom aborda mai bine ultima cursă, dar, chiar şi aşa, nu mă las entuziasmat. Trebuie să rămânem cu picioarele pe pământ şi să fim concentraţi la cursă, la fel cum a fost şi în China. Acum ştim că nu trebuie să câştigăm, ci să facem o cursă bună, astfel că avem un alt scop?, a spus Hamilton.
Antena3.ro

×
Parteneri
Horia Constantinescu a demisionat de la șefia ANPC
x close