Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Auto/Moto Schimbare la Mercedes! Lewis Hamilton preia volanul de la Schumacher

Schimbare la Mercedes! Lewis Hamilton preia volanul de la Schumacher

Schimbare la Mercedes! Lewis Hamilton preia volanul de la Schumacher
28 Sep 2012   •   16:11

Pilotul McLaren, Lewis Hamilton, îl va înlocui anul viitor pe Michael Schumacher, la volanul monopostului Mercedes, în timp ce Sergio Perez, se va muta la echipa McLaren, au anunţat cele două formaţii de Formula 1.

"Mercedes are plăcerea să anunţe că Lewis Hamilton a semnat o înţelegere pe trei ani. Începând cu sezonul 2013, el va concura pentru echipa noastră de Formula 1", se arată într-un comunicat oficial, postat pe internet.

Hamilton, campionul mondial din 2008, va face pereche cu Nico Rosberg, la volanul bolizilor Mercede din F1, iar Michael Schumacher, de şapte ori câştigător al titlului mondial, va părăsi echipa.

"Lewis îl va înlocui pe Michael Schumacher, care a contribuit enorm la munca de dezvoltare a Săgeţilor Argintii, din ultimii trei ani", se mai arată în comunicat

Schumacher a revenit la decizia de a se retrage din Marele Circ în 2010, atunci când s-a alăturat echipei Mercedes. Marele campion nu a avut însă nici pe departe rezultatele care l-au făcut celebru. În primul sezon de la revenire nu câştigat nici o cursă şi nici nu a avut vreo clasare în pole position.
Cel mai bun rezultat al germanului a fost clasarea pe poziţia a treia, la Grand Prix-ul Europei.

"Am petrecut o perioadă frumoasă alături de echipă (Mercedes), sunt oameni minunaţi, dar din păcate rezultatele sportive nu s-au ridicat la nivelul pe care ni-l doream cu toţii", a spus Schumacher.
Încă nu se ştie dacă el va concura pentru altă echipă sau se va retrage pentru a doua oară din F1.

Hamilton, care este la volanul McLaren încă de la debutul său din 2007, se află, în clasamentul competiţiei actuale, pe locul 4.
Britanicul se declară "nerăbdător să înceapă un nou capitol din viaţa sa sportivă".

Tot astăzi, cei de la McLaren şi-au asigurat serviciile pilotului Sergio Perez, în prezent la Sauber.
Perez a debutat în 2011 şi a reuşit 3 podiumuri în acest sezon.

×
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close