Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Auto/Moto Titlu obţinut la Massa verde? Brazilianul cere anularea rezultatelor de la MP al Singapore din 2008

Titlu obţinut la Massa verde? Brazilianul cere anularea rezultatelor de la MP al Singapore din 2008

Titlu obţinut la Massa verde? Brazilianul cere anularea rezultatelor de la MP al Singapore din 2008
Sursa foto: felipe massa
02 Oct 2009   •   16:01

Pilotul brazilian de la Ferrari, Felipe Massa, speră să obţină, la aproape un an de când Lewis Hamilton a cucerit Formula 1, titlul din 2008 din "Marele Circ". Massa, care a pierdut titlul mondial la doar un punct, vrea să se anuleze rezultatele de la MP al Statului Singapore din 2008, cel în care echipa Renault a pus la care accidentul infam al lui Nelson Piquet jr. Dacă acest lucru s-ar întâmpla, pilotul ar deveni campion al Formula 1 în 2008.
Scandalul "Crashgate" care a avut în centru Renault F1, a făcut deja două victime, Flavio Britatore şi Pat Symonds. Cei doi i-au cerut în timpul cursei contând pentru Marele Premiu al Statului Singapore pilotului Piquet Jr. să îşi buşească intenţionat monopostul, pentru a-l favoriza pe Fernando Alonso în cursa pentru primul loc. Excluderea lui Briatore şi Symonds, coroborat cu amendarea echipei nu au fost însă de ajuns pentru Felipe Massa. Acesta a văzut imediat oportunitatea de a câştiga trofeul de mult pierdut în favoarea lui Lewis Hamilton.
"Tot ceea ce s-a întâmplat face dovada unui furt, chiar dacă în timpul cursei nu s-a întâmplat nimic. Rezultatul rămâne acelaşi, însă nu este corect. Furtul a schimbat cursul campionatului, iar eu am pierdut la doar un punct titlul de campion mondial", a declarat Massa, potrivit Mediafax.
Argumentul pe care îl dă Massa pentru anularea rezultatelor de la Singapore este acela că în fotbal, într-o situaţie asemănătoare, s-a luat decizia pe care o invocă:
"Am văzut în fotbal un arbitru care a primit bani pentru a schimba cursul unui meci şi toate rezultatele meciurilor pe care le-a arbitrat el au fost anulate. În Italia, clubul Juventus Torino a fost sancţionat cu retrogradarea pentru un astfel de caz. Însă în cazul nostru, FIA nu a făcut altceva decât să-l trimită pe Briatore acasă. Nu înţeleg această măsură şi nu cred că este corectă", a reclamat Felipe Massa, conform sursei citate.
Antena3.ro

×
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close