Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Auto/Moto WRC Australia: Sordo conduce cu o zecime de secundă înainte de ultima zi. Loeb şi Hirvonen la egalitate

WRC Australia: Sordo conduce cu o zecime de secundă înainte de ultima zi. Loeb şi Hirvonen la egalitate

WRC Australia: Sordo conduce cu o zecime de secundă înainte de ultima zi. Loeb şi Hirvonen la egalitate
Sursa foto: dani sordo
05 Sep 2009   •   18:04

Spaniolul Dani Sordo a reuşit o distanţare la limită de campionul mondial Sebastien Loeb şi de liderul campionatului mondial de raliuri Mikko Hirvonen, sâmbătă, înaintea zilei finale din Raliul Australiei.

Sordo a terminat a doua zi în frunte cu un avans de o zecime de secundă în faţa lui Loeb şi Hirvonen, care erau de altfel angajaţi într-o luptă strânsă la rândul lor, reuşind pe rând să ia faţa unul celuilalt.

Francezul a condus raliul cu 11 secunde după etapa 22, dar a încetinit în mod voit pentru a-i permite lui Hirvonen să depăşească în etapa 23, ceea ce a decis ordinea de plecare în etapa de duminică.

Deşi Sordo a preluat conducerea la finalul etapei 25, ultima de sâmbătă, finlandezul Hirvonen va fi primul pe traseu în ziua finală, Sordo al doilea şi Loeb al treilea.
"Nu aveam nicio şansă cu curăţarea drumului mâine, aşa că a trebuit să o fac. Deocamdată avem un sentiment bun. Dar mă aşteptam ca dacă rămân în acea poziţie să nu am nici o şansă duminică- asta e problema?, declara Loeb .

Hirvonen, care conduce în campionat cu un avans de trei puncte în faţa lui Loeb, a avut noroc să meargă mai departe după ce a lovit de două ori cutii poştale pe marginea drumului cu Fordul său.

"Era foarte alunecos şi am făcut numeroase greşeli mici. Nu e fost deloc o cursă bună," aprecia Hirvonen


Sordo a înregistrat un timp de o oră, 52 minute şi 28,1 secunde, în timp ce Mikko Hirvonen şi Loeb sunt înregistraţi cu timpi egali 1:52:28.2.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: campionatul mondial
Parteneri
Momentul terifiant când un stâlp e înghițit de craterul din Slănic
x close