Antena 3 Sport Alte sporturi Box feminin la Jocurile Olimpice 2012: Sportivele nu vor fi obligate să poarte fustiţe

Box feminin la Jocurile Olimpice 2012: Sportivele nu vor fi obligate să poarte fustiţe

de Antena3.ro    |    02 Mar 2012   •   23:55
Box feminin la Jocurile Olimpice 2012: Sportivele nu vor fi obligate să poarte fustiţe
Sursa foto: Foto: boxingwriter.co.uk

Pugilistele, care vor concura pentru prima oară în istoria olimpică la Jocurile de la Londra, nu vor fi obligate să poarte fustiţe în ring, a anunţat vineri Asociaţia Internaţională de Box Amator (AIBA), informează AFP.
   
AIBA propusese iniţial ca sportivele să poarte fustiţe, pentru a fi deosebite de omologii masculin. Însă, în urma numeroaselor critici, AIBA a publicat pe site noul regulament tenhnic, care le oferă posibilitatea sportivelor să boxeze în şort sau în fustă, după cum preferă.
   
"Pentru toate competiţiile sub egida AIBA, pugilistele vor trebui să poarte şort sau fustiţă de culoare roşie sau albastră, după cum doresc", se arată în noul regulament.
   
Cele trei categorii la JO de la Londra în boxul feminin sunt: muscă (48-51 kilograme), uşoară (56-60 kilograme) şi mijlocie (69-75 kilograme). La fiecare categorie vor fi înscrise 12 sportive, iar în competiţia masculină de box vor rămâne 10 categorii. Boxul feminin a existat în programul Jocurilor Olimpice din 1904, de la Saint-Louis (SUA), însă numai ca sport demonstrativ.
 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close