Delegaţia României la CE de gimnastică a revenit în ţară. Octavian Bellu: „Un început bun de ciclu olimpic”

de M.T.    |    23 Apr 2013   •   00:04
Delegaţia României la CE de gimnastică a revenit în ţară. Octavian Bellu: „Un început bun de ciclu olimpic”

Delegaţia României care a participat la campionatele Europene de gimnastică de la Moscova a revenit luni seară în ţară, fiind aşteptată la aeroport şi de Nicolae Bănicioiu, ministrul Tineretului şi Sportului.

Sportivii români au obţinut şapte medalii la competiţia desfăşurată în capitala Rusiei, vedeta echipei noastre fiind Larisa Iordache, care a cucerit titlul continental la bârnă şi trei medalii de argint, la individual-compus, sărituri şi sol.

Celelalte medalii ale României au fost aduse de Diana Bulimar, argint la bârnă şi bronz la sol, şi de Flavius Koczi, argint la sărituri.„A fost o competiţie foarte puternică şi interesantă. Obţinerea unei medalii de aur nu mai este apanajul ruşilor sau al românilor, aşa cum s-au obişnuit unii. Eu cred ca a fost un examen de maturitate pentru aceste tinere senioare, dar la Mondiale va fi un concurs mult mai puternic, pentru că acolo vor fi şi chinezii şi americanii”, a spus Octavian Bellu, antrenorul echipei feminine.

„Buliamr a venit cu o săritură pe care nu o mai făcuse şi s-a dovedit capabilă să participe la individual, foarte bine după părearea mea, iar Larisa a confirmat valoarea pe care o are şi, dacă era într-o stare de sănătate aşa cum ne dorim cu toţii, ar fi concurat şi mai bine. Am încercat să ascundem problemele sale de sănătate, dar ea a trebuit să depăşească şi un alt prag pentru a putea concura”, a mai spus Bellu.

Antrenorul consideră că cele două gimnaste „merită aprecierea noastră, pentru că şi-au arătat valoarea şi s-au luptat pentru medalii”, concluzionând că performanţele de la Moscova reprezintă un „început bun de nou ciclu olimpic”.Flavius Koczi, vicecampion european la sărituri, s-a arătat dezamăgit că nu a reuşit să obţină medalia de aur la sol, dar speră să se revanşeze la Campionatele Mondiale.

„Pentru băieţi a fost primul concurs pe noul cod de punctaj, au fost foarte multe ratări, atât din partea noastră, cât şi a celorlalţi concurenţi. Personal, îmi pare rău că nu am luat aurul la sol, dar sper ca la Mondiale să evoluez mai bine şi să mă întorc acasă cu ceea ce-mi propun”, a spus Koczi.„E o mare bucurie, pe care am simţit-o cu toţii, e o onoare să fiu alături de ei şi vreau să îi felicit din partea Guvernului României. Gimnastica rămâne în continuare acolo unde este locul şi ne face mândri că suntem români”, a precizat Nicolae Bănicioiu, care a adăugat că premierea sportivilor va avea loc miercuri, la ora 15, la sediul Ministerului Tineretului şi Sportului.
x close