Antena 3 CNN Sport Europa League se reia în luna august

Europa League se reia în luna august

UEFA a hotărât ca meciurile din optimile Europa League să se reia în luna august. Tot atunci va avea loc și un Final 8 în Germania, în care se vor disputa fazele finale ale competiției.

Europa League se reia în luna august
de Redacția Antena 3 CNN    |    08 Iul 2020   •   16:45

Meciurile din Europa League au fost suspendate în luna martie, în faza optimilor de finală.

Rezultatele înregistrate până acum în optimile Europa League

  • Istanbul Basaksehir - FC Copenhaga 1-0
  • Eintracht Frankfurt - FC Basel 0-3
  • LASK Linz - Manchester United 0-5
  • Olympiacos - Wolverhampton 1-1
  • Glasgow Rangers - Bayer Leverskusen 1-3
  • Wolfsburg - Șahtior Donețk 1-2

Pentru FC Sevilla - AS Roma și Inter Milano - Getafe nu s-a disputat nici măcar prima manșă. Potrivit UEFA, aceste meciuri nu se vor mai disputa sub formatul tur-retur, ci într-o singură manșă, pe un teren care urmează a fi stabilit.

Acum, UEFA a anunțat că meciurile din Europa League se vor relua pe 5-6 august, când se vor disputa confruntările din optimi. Deocamdată nu se știe unde vor avea loc aceste meciuri - dacă se vor disputa pe terenul echipelor participante sau în Germania.

În orice caz, începând cu faza sferturilor de finala, toate meciurile rămase de disputat în acest sezon de Europa League vor avea loc în Germania. Orașele anunțate sunt Koln, Duisburg, Dusseldorf și Gelsenkirchen.

Astfel, pe 10 și 11 august sunt programate sferturile de finală, pe 16 și 17 august vor avea loc semifinalele, iar finala Europa League este programată pe 21 august, la Koln.

Tragerea la sorți a meciurilor din sferturile de finală și semifinale va avea loc pe 10 iulie, la Nyon. Orele de start vor fi 19:55 și 22:00 în optimile de finală și 22:00 începând cu sferturile de finală.

În aceeași perioada în care se va relua Europa League va reporni și UEFA Champions League, cu ultimele partide din optimi, sferturi, semifinale și finala. Astfel, august se anunță cu adevărat o lună într-adevăr fierbinte pentru fanii pariurilor live, care vor avea parte de evenimente de top seară de seară. Liga Campionilor și Europa League sunt competițiile preferate ale amatorilor de pariuri pe fotbal, în special în fazele finale, atunci când gradul de predictibilitate crește.

În meciurile rămase de disputat din acest sezon, toate echipele vor putea face câte 5 schimbări în timpul meciurilor. Din sezonul următor, se va reveni la formula clasică de trei schimbări.

De asemenea, UEFA a mai stabilit că Gdansk, orașul care în primă fază trebuia să găzduiască finala din acest an, a primit organizarea finalei din 2021. De asemenea, Estadio Roman Sanchez Pizjuan din Sevilla va găzdui finala din 2022, iar Puskas Arena din Budapesta pe cea din 2023.

Fiecare țară va trebui să anunțe echipele participante în cupele europene 2020/2021 până pe 3 august, acesta fiind termenul limita stabilit de UEFA. Viitorul sezon continental ar urma să înceapă pe 20 august, cu turul preliminar de calificare, iar faza grupelor este programată să înceapă pe 22 octombrie.

Ianis Hagi, singurul român prezent în Europa League

În momentul de față, singurul roman rămas în competiția europeană este Ianis Hagi. Fiul lui Gică Hagi a fost cumpărat de Glasgow Rangers de la Genk cu 3.4 milioane de euro și va continua în Scoția în următoarele trei sezoane.

"Abia aștept să joc din nou în acest tricou minunat. A existat interes și din partea altor echipe, însă prioritatea mea a fost întotdeauna să mă întorc la Glasgow și să joc pentru Rangers. M-am simțit foarte bine în prima parte a anului la Rangers, fanii și colegii m-au adoptat foarte bine și îmi doresc să joc din nou pe Ibrox Park cât mai curând", a afirmat Ianis Hagi după semnarea contractului.

La rândul său, și managerul formației Glasgow Rangers, Steven Gerrard, s-a arătat încântat de faptul că Ianis va continua și din această vară pe Ibrox Park.

"Toată Europa știe că Ianis este un tânăr jucător interesant, astfel că transferul său definitiv este o veste mare. Am putut clădi foarte rapid o relație cu Ianis. Este o plăcere să-l antrenez deoarece este dornic să învețe și să progreseze cu fiecare antrenament. Știe deja ce așteptări există și este pregătit pentru următorul sezon", a afirmat Steven Gerrard.

În prima parte a anului, Ianis a fost împrumutat la Rangers de la Genk și a marcat 3 goluri în cele 14 meciuri disputate, dintre care 2 în Europa League, în meciul cu Sporting Braga. De asemenea, Ianis a reușit și două pase decisive.

Înaintea returului cu Bayer Leverkusen din Europa League, Ianis Hagi va juca și în campionatul Scoției. Astfel, pe 1 august, Glasgow Rangers se va deplasa la Aberdeen, în prima etapă a noului sezon.

Apoi, pe 17 octombrie, Ianis va disputa primul său mare derby din Scoția, contra rivalilor de la Celtic. Returul va avea loc pe 2 ianuarie 2021.

Prin transferul lui Ianis Hagi, Rangers speră însă să clădească în jurul românului o echipă de top, care să poată stopa supremația celor de la Celtic Glasgow, campioni fără emoții în ultimele ediții din prima ligă a Scoției.

×
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close