Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Alan Shearer, la un pas de a salva "Coţofenele" de la retrogradare. Newcastle - Middlesbrough 3-1

Alan Shearer, la un pas de a salva "Coţofenele" de la retrogradare. Newcastle - Middlesbrough 3-1

Alan Shearer, la un pas de a salva "Coţofenele" de la retrogradare. Newcastle - Middlesbrough 3-1
Sursa foto: alan shearer
12 Mai 2009   •   11:52

Fost jucător emblematic al echipei Newcastle United, Alan Shearer pare capabil să realizeze ceea ce unii poate nici nu mai sperau. Echipa din nordul Angliei s-a impus cu 3-1 în faţa lui Boro după o serie de zece meciuri fără victorie şi a ieşit din zona retrogradării cu două etape înainte de final. Fosta adversară a Stelei, însă, pare să-şi fi semnat retrogradarea din Premier League.
Echipă care uitase gustul victoriei, Newcastle şi-a revenit exact atunci când era mai mare nevoie şi a câştigat duelul supravieţuirii cu formaţia lui Gareth Southgate, Middlesbrough. Boro nu a mai fost de această dată echipa cu revenirea spectaculoasă, dar a avut noroc în primele clipe ale partidei. După doar patru minute, oaspeţii conduceau cu 1-0 după ce Habib Beye a deviat decisiv o minge în propria poartă. Dar Shearer şi-a montat bine jucătorii şi "Coţofenele" au reuşit să treacă peste şocul primirii golului. Doar şase minute mai târziu, Steven Taylor a readus egalitatea pe tabelă cu o lovitură puternică de cap, în urma unui corner de pe dreapta.
Shearer a jucat un rol foarte important în acest meci, două dintre rezervele care au intrat în teren pe final marcând golurile desprinderii. Obafemi Martins a adus formaţia gazdă în avantaj, în minutul 71, la prima atingere de balon, după ce intrase pe teren în locul lui Michael Owen, o vedetă care pare să nu se mai regăsească. În mintutul 85, victoria lui Newcastle a devenit sigură, după golul lui Lovenkrands, danezul stabilind scorul final.
Rezultatul o aduce pe Newcastle pe locul 16, la egalitate de puncte cu Hull City. "Coţofenele" au, însă, un golaveraj superior celui al echipei Hull, fapt ce o situează pe primul loc care nu duce în liga secundă în sezonul viitor. Pe finalul de sezon, Newcastle mai are de jucat două partide, acasă cu Fulham şi în deplasare cu Aston Villa.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Premier League Newcastle United
Parteneri
Incendiu puternic lângă Mănăstirea Voroneț! Există risc de extindere
x close