Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Arsenal remizează în derbyul cu Tottenham şi pierde locul 2 în Premier League

Arsenal remizează în derbyul cu Tottenham şi pierde locul 2 în Premier League

Arsenal remizează în derbyul cu Tottenham şi pierde locul 2 în Premier League
Sursa foto: Foto: Agerpres
21 Apr 2011   •   12:08

Speranţele la titlu ale lui Arsenal au suferit o nouă lovitură miercuri seară, după egalul din derbyul Nordului Londrei cu Tottenham. Echipa lui Arsene Wenger nu a reuşit decât un 3-3 pe terenul lui Tottenham, deşi a avut un avantaj de două goluri, şi a pierdut şi Locul 2 în clasament în favoarea lui Chelsea, învingătoare cu 3-1 în faţa lui Birmingham City.

După ce Manchester United a remizat marţi la Newcastle, Arsenal avea şansa de a se apropia la numai patru puncte de liderul din Premier league. Condiţia era să învingă pe White Hart Lane. Iar debutul de meci a fost cum nu se poate mai bun pentru „tunari”, care au deschis scorul în minutul 5 prin Theo Walcott.

Bucuria elevilor lui Wenger a durat numai două minute, Van der Vaart restabilind egalitatea după o pasă excelentă a lui Corluka. Nasri i-a readus pe oaspeţi în avantaj cu un şut de la distanţă, iar Van Persie a marcat pentru 3-1 cu cinci minute înainte de pauză. Nu acesta a fost însă scorul la intrarea la vestiare, pentru că Huddlestone a înscris cu o execuţie în forţă de şa aproximativ 20 de metri.

La reluare, Tottenham s-a aruncat peste adversar, iar eforturile gazdelor au fost recompensate în minutul 70, când Szczesny l-a faultat în careu pe Lennon, iar Van der Vaart a transformat fără emoţii lovitura de pedeapsă şi a stabilit rezultatul final, unul care nu mulţumeşte nicio echipă. Arsenal ratează ocazia de a reduce distanţa faţă de United, iar trupa lui Redknapp rămâne la două puncte în spatele lui Manchester City, principala rivală la un loc de Liga Campionilor în viitorul sezon.

De pasul greşit al „tunarilor” a profitat Chelsea. Echipa lui Carlo Ancelotti a învins pe teren propriu pe Birmingham City şi a trecut pe poziţia a doua a clasamentului. Malouda şi Kalou a rezolvat meciul cu două goluri în prima jumătate de oră, francezul reuşind dubla în minutul 62. Suedezul Larsson a transformat un penalty cu un sfert de oră înainte de final, înscriind golul de onoare al oaspeţilor.

×
Parteneri
E oficial! Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte
x close