Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Cel mai frumos gol netelevizat, pierdut 25 de ani, a ieşit la iveală (VIDEO)

Cel mai frumos gol netelevizat, pierdut 25 de ani, a ieşit la iveală (VIDEO)

Cel mai frumos gol netelevizat, pierdut 25 de ani, a ieşit la iveală (VIDEO)
Sursa foto: jan molby
29 Oct 2009   •   13:47

Zilele acestea s-a pus capăt unui mister care s-a transformat, cu timpul în legendă. Golul marcat de danezul Jan Molby în noiembrie 1985 pentru Liverpool în derby-ul cu Manchester United nu a fost televizat şi, timp de 25 de ani, a rămas în memoria vizuală a doar 40.000 de oameni, cei prezenţi în acea zi pe Anflield. Este considerat cel mai frumos gol nevăzut vreodată.
Liverpool a jucat în noiembrie 1985 un meci pe viaţă şi pe moarte cu Manchester United în Milk Cup (actuala League Cup) şi a câştigat cu scorul de 2-1. Partida nu a fost, însă, televizată, deoarece posturile britanice erau, în acea perioadă, în litigiu cu FA. Astfel, golul incredibil al lui Molby nu a apărut la televizor şi, astfel, nu a fost în nici o arhivă. Doar în memoria suporterilor de pe Anflield. Îndeajuns, însă, ca să fie catalogat drept cel mai frumos gol "pierdut".
La 25 de ani distanţă de la acest moment, însă, s-a descoperit că golul fusese prins totuşi de camerele de filmat ale poliţiei londoneze, iar Molby a preluat caseta meciului. Acum, el a dat-o televiziunii clubului Liverpool şi golul a devenit public.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Liverpool Manchester United
Parteneri
Cod galben de ploi, ninsoare şi vânt. Se strică vremea în toată ţara
x close