Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Chelsea a câştigat cu 2-1 derbyul cu Manchester United

Chelsea a câştigat cu 2-1 derbyul cu Manchester United

Chelsea a câştigat cu 2-1 derbyul cu Manchester United
02 Mar 2011   •   10:44

Chelsea a învins pe teren propriu pe Manchester United cu 2-1 într-o restanţă din Premier League şi păstrează suspansul în lupta pentru titlu. Echipa lui Sir Alex Ferguson rămâne pe primul loc, cu patru puncte în faţa lui Arsenal, dar şi cu o partidă în plus, în timp ce londonezii au depăşit-o pe Tottenham în clasament şi ocupă poziţia a patra.

United a început mai bine şi a reuşit să deschidă scorul prin Rooney, care l-a surprins pe Cech cu un şut de la 25 de metri. Statistica spunea că „diavolii” au câştigat mereu în ultimele 34 de meciuri în care decarul său a marcat. Ultima oară când se întâmplase altfel a fost chiar împotriva lui Chelsea, în aprilie 2008. Istoria se mai şi repetă câteodată.

Londonezii au revenit mai decişi de la vestiare, iar brazilianul David Luiz a reuşit primul său gol pe Stamford Bridge şi a restabilita egalitatea. Chelsea a rămas echipa mai periculoasă şi, cu zece minute înainte de final, Zhirkov a obţinut un penalty, transformat cu siguranţă de Lampard. În prelungirile partidei, United a rămas şi cu un om mai puţin, Vidic fiind eliminat pentru două cartonaşe galbene, astfel că fundaşul sârb nu va evolua în weekend în confruntarea cu Liverpool.

La finalul partidei, Sir Alex Ferguson a acuzat dur arbitrajul lui Martin Atkinson, considerând că centralul i-a împins de la spate pe londonezi. „În astfel de meciuri, te aştepţi să ai parte de arbitrii puternici. A fost o partidă importantă pentru ambele echipe şi aş fi vrut un arbitru corect, dar n-am avut parte de aşa ceva”, a declarat managerul „diavolilor”, care a atacat faptul că David Luiz nu a fost eliminat şi cartonaşul roşu uşor acordat lui Vidic.

Ryan Giggs l-a egalat pe Bobby Charlton

Ryan Giggs a evoluat în ultimele 20 de minute ale meciului de pe Stamford Bridge, suficient pentru a bifa prezenţa numărul 606 în campionat şi pentru a egala astfel recordul deţinut de Bobby Charlton. Galezul de 37 de ani este deja jucătorul cu cele mai multe partide jucate în toate competiţiile pentru Manchester United, iar astăzi se împlinesc exact 20 de ani de la debutul său oficial în tricoul „diavolilor”.

×
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close