Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Clubul Liverpool este aproape de faliment

Clubul Liverpool este aproape de faliment

Clubul Liverpool este aproape de faliment
13 Noi 2008   •   12:19

Unul din cele mai titrate cluburi din Anglia, FC Liverpool, este aproape de a intra in faliment din cauza datoriilor acumulate in timp. Gruparea de pe Anfield datorează 350 de milioane de lire sterline.
Tom Hicks şi George Gillett, proprietarii, ar putea fi nevoiţi să accepte ultima ofertă, de 500 milioane lire sterline a şeicului Mohammed de preluare a clubului având în vedere perspectivele sumbre ce vizează viitorul lui Liverpool.
Proprietarii americani se apropie de deadline pentru plata unui împrumut de 350 milioane lire către Royal Bank of Scotland. Cu toate acestea, oferta şeicului, făcută în februarie, ar putea fi retrasă dacă coproprietarii ajung să fie puşi la zid de către bancă.
Hicks şi Gillett iau în calcul acum o cerere către RBS pentru o prelungire cu şase luni a debitului lor. Oricum dacă acceptă oferta liderului din Dubai obţin un profit de până la 75 milioane de lire fiecare, dar condiţiile înţelegerii s-ar putea schimba radical dacă li se neagă timpul necesar pentru colectarea fondurilor.
Un refuz din partea RBS ar fi urmat de un ordin de vânzare ce ar duce fără îndoială la o scădere a ofertei şeicului ce ar putea pune pe masă doar circa 350 milioane lire, atât cât este necesar pentru acoperirea datoriilor. Pe măsură ce termenul limită, 25 ianuarie, se apropie, iar Hicks şi Gillett se luptă să plătească datoriilor, este foarte probabil că aceştia vor lua o decizie în câteva săptămâni.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Liverpool RBS
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close