Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Cristiano Ronaldo strălucește într-o seara cu multe goluri în Liga Campionilor

Cristiano Ronaldo strălucește într-o seara cu multe goluri în Liga Campionilor

Cristiano Ronaldo strălucește într-o seara cu multe goluri în Liga Campionilor
Sursa foto: Foto: AFP / Mediafax
de N.B.    |    04 Oct 2012   •   01:20

Liga Campionilor a mai trecut în istorie o etapă miercuri seara. Cele opt meciuri disputate au încheiat a doua rundă a fazei grupelor. După ce BATE Borisov a realizat surpriza săptămânii învingând vice campioana efiției trecute, alte echipe mici au plecat în căutarea prețioaselor puncte.

În Grupa A, Dinamo Zagreb spera să facă un meci bun pe terenul celei mai accesibile echipe din grupă, după ce a pierdut acasă cu Porto, 0-2, pe 18 septembrie. Deși cotată cu șansa a treia la calificarea din grupe, Dinamo Kiev nu este o echipă ușor de învins, mai ales pe teren propriu.

Croații nu au reușit un start bun, pornind practic meciul de la scorul de 1-0 pentru gazde, după ce Gusev a deschis scorul în minutul 3. Pentru a face lucrurile și mai dificile, Pivarici a deviat nefericit o centrare în propria poartă, stabilind și scorul final Dinamo Kiev - Dinamo Zagreb, 2-0.

Al doilea meci al grupei avea să stabilească echipa favorită pentru ocuparea locului întâi. Paris Saint-Germain au vizitat FC Porto cu gîndul la victoria cu 4-1 din prima etapă. Totul s-a schimbat pentru francezi după startul partidei, portughezii au controlat ostilitățile și au ținut mai mult mingea. Ocazii au fost la ambele porți, dar PSG a fost limitată la puținele contre permise de Porto.

Meciul părea că se îndreaptă către un egal foarte disputat, când columbianul James Rodríguez a trimis mingea în plasă. Mai erau doar șapte minute din partidă, meciul s-a încheiat cu victoria lui Porto, 1-0.

Rezultate/clasament Grupa A:


Dinamo Kiev (Ucraina) - Dinamo Zagreb (Croaţia) 2-0
FC Porto (Portugalia) - Paris Saint-Germain (Franţa) 1-0


1. FC Porto - 6p.
2. PSG - 3p.
3. Dinamo Kiev - 3p.
4. Dinamo Zagreb - 0p.

Meci dramatic pe Arena AufSchalke, unde Shalke 04 a primit vizita celor de la Montpellier.  Neînvinși acasă de o echipă din Franța, jucătorii lui Shalke au părut că iau glul lui Karim Aït-Fana din minutul 13 ca pe un afront și Draxler (minutul 26) și Huntelaar (minutul 53, penalty) au readus liniștea în rândul suporterilor. Jocul se îndrepta către o nouă victorie a nemților în grupele Ligii Campionilor, mai ales că francezii jucau în 10 de la faza penaltyului. Souleymane Camara a dat lovitura de teatru și a egala în minutul 90, aducând primele puncte pentru Montpellier, scor final 2-2.

Arsenal nu a întâmpinat probleme cu Olympiakos Pireu pe teren propriu. Odată spartă defensiva grecilor (Gervinho '42), „tunarii” se îndreptau către un avantaj așteptat la pauză. Mitroglou, însă, a reușit egalarea în ultimele minute ale reprizei și elevii lui Arsene Wenger erau nevoiți să reia asaltul. Răspunsul a venit de la Podolski ('56), noua achiziție a londonezilor, iar Ramsey a pus capăt meciului cu un gol în prelungiri.

Rezultate/clasament Grupa B:

Schalke 04 (Germania) - Montpellier (Franţa) 2-2
Arsenal Londra (Anglia) - Olympiakos Pireu (Grecia) 3-1


1. Arsenal - 6p.
2. Shalke 04 - 4p.
3. Montpellier - 1p.
4. Olympiakos Pireu - 0p.

Zenit St. Petersburg a reușit un meci foarte bun în fața italienilor de la AC Milan în primul meci al Grupei C, deși  Emanuelson ('13) și El Shaarawy ('16), au pus rapid un avantaj consistent pe tabelă. Hulk a reușit să reducă din diferență în prelungirile primei reprize, iar Shirokov a înscris la patru minute de la reluare pentru a restabili egalitatea. Meciul a fost decis de un autogol al lui Hubocan, care și-a învins propriul portar în minutul 75.

Al doilea meci al serii le-a pus față în față pe Anderlecht Bruxelles și pe FC Malaga. Belgienii au reușit un rezultat bun obținând un egal pe terenul celor de la Milan și sperau că le vor ține piept și spaniolilor, care au bătut în prima etapă pe Zenit cu 3-0.

Meciul a fost rezolvat în 20 de minute de echipa spaniolă. După ce s-au chinuit o repriză întreagă să înscrie, Eliseu a deschis scorul în prelungiri. În minutul 57 Joaquin înscrie din penalty, și același Eliseu închide tabela în minutul 64.

Rezultate/clasament Grupa C:

Zenit Sankt Petersburg (Rusia) - AC Milan (Italia) 2-3
Anderlecht Bruxelles (Belgia) - Malaga (Spania) 0-3


1. FC Malaga - 6p.
2. AC Milan - 4p.
3. Anderlecht - 1p.
4 Zenit St. Petersburg - 0p.

”Grupa morții”, Grupa D, a dat două meciuri de o spectaculozitate complet diferită. Pe de-a parte a fost meciul dintre Manchester City și Borussia Dortmund, care a fost o partidă extrem de disputată, marcată de tenacitatea gazdelor, care au reușit in extremis egalarea. De cealaltă parte a fost o demonstrație de fotbal ofensiv și talent din partea lui Cristiano Ronaldo, care a reuși un hat-trick în deplasarea la Ajax Amsterdam.

Rezultate/clasament Grupa D:

Manchester City (Anglia) - Borussia Dortmund (Germania) 1-1
Ajax Amsterdam (Olanda) - Real Madrid (Spania) 1-4


1. Real Madrid - 6p.
2. Borussia Dortmund - 4p.
3. Manchester City - 1p.
4. Ajax Amsterdam - 0p.

×
Parteneri
Alimentul redevenit în vogă pentru tânăra generație
x close