Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Decizie istorică luată în fotbalul englez

Decizie istorică luată în fotbalul englez

Decizie istorică luată în fotbalul englez
07 Sep 2017   •   17:45

Cluburile de fotbal din Premier League au votat joi pentru închiderea ferestrei de vară a transferurilor înainte de începerea sezonului, scrie BBC. 

Conform sursei, antrenorii s-au plâns că posibilitatea jucătorilor de a se transfera în timpul desfăşurării sezonului perturbă atât pregătirea lor cât şi evoluţia echipelor. 

Din sezonul următor, fereastra de transferuri se va închide la ora 17,00, în ziua de joi, înainte de începerea sezonului din Premier League. 

Votul nu a fost în unanimitate iar cluburile vor putea să vândă jucători până la sfârşitul ferestrei normale. Potrivit unor surse, 14 dintre cei 20 de reprezentanţi ai cluburilor din prima ligă au votat în favoarea modificărilor. 

Transferurile în Europa se desfăşoară până la 31 august ceea ce înseamnă că echipele din Premier League vor putea să vândă până la acea dată, dar activitatea de cumpărare va înceta la 9 august pentru sezonul 2018-19. 

Ligile europene vor putea în continuare să cumpere şi să vândă până la 31 august, în timp ce perioada de transferuri în Football League, care gestionează eşaloanele inferioare din Anglia, rămâne, de asemenea, neschimbată. 

De altfel, reprezentanţii Football League au menţionat că ar putea urma exemplul celor din Premier League, dar că vor mai avea discuţii cu părţile implicate. 

În urmă cu două zile, FIFA a respins solicitarea clubului Leicester City pentru înregistrarea transferului mijlocaşului portughez Adrien Silva (Sporting Lisabona) din cauză că documentele trimise de gruparea engleză au sosit cu 14 secunde peste termenul limită al încheierii mercato de vară din 31 august. 

''Vulpile'' au căzut de acord cu Sporting pentru transferul internaţionalului portughez în schimbul a 25 milioane euro, dar documentaţia necesară înregistrării jucătorului în Transfer Matching System al FIFA a depăşit cu doar 14 secunde ora 24,00, termenul limită. 

Dacă FIFA îşi va menţine poziţia, transferul va fi anulat şi Silva va reveni la Sporting, care nu va mai primi banii de la Leicester. 

''Vulpile'' au găsit în ultimul moment un înlocuitor al mijlocaşului Danny Drinkwater, care a plecat la Chelsea Londra.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: Premier League transferuri
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close