Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Duminica derbyurilor în Europa: Remiză în El Clasico, Inter învinge pe Milan

Duminica derbyurilor în Europa: Remiză în El Clasico, Inter învinge pe Milan

Duminica derbyurilor în Europa: Remiză în El Clasico, Inter învinge pe Milan
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
de M.T.    |    08 Oct 2012   •   11:23

FC Barcelona - Real Madrid, AC Milan - Inter Milano şi Olympique Marseille - Paris St. Germain au fost cele mai importante meciuri care au avut loc duminică pe continent.

Marea confruntare din La Liga între Barcelona şi Real Madrid s-a disputat pe Camp Nou şi a stat sub semnul duelului dintre cei mai buni jucători ai planetei, Lionel Messi şi Cristiano Ronaldo.

Ronaldo a deschis scorul pentru echipa lui Jose Mourinho, devenind rimul fotbalist din istorie care înscrie de şase ori consecutiv în El Clasico, dar Messi a marcat o dublă şi a întors rezultatul în favoarea catalanilor. S-a terminat 2-2, după ce portughezul lui Real Madrid a punctat de asemenea pentru a doua oară, astfel că diferenţa dintre cele două formaţii în clasament continuă să fie de opt puncte în favoarea Barcelonei.

În Serie A, a fost programat Derby della Madonnina, tradiţionalul duel dintre cele două echipe din Milano. La fel ca în precedentele două întâlniri, Inter a avut câştig de cauză în faţa rivalilor de la AC Milan. Nerazzurri, la care Chivu nu a evoluat din cauza unei accidentări, s-au impus cu 1-0, unicul gol fiind reuşit în chiar minutul 3 de argentinianul Walter Samuel, deşi au jucat în inferioritate numerică o repriză întreagă, după eliminarea japonezului Yuto Nagatomo.

Cel mai aşteptat meci din Franţa, Marseille - PSG, s-a încheiat la egalitate, scor 2-2, toate golurile marcându-se în prima repriză. Gignac i-a adus pe cei de la OM în avantaj, pentru ca suedezul Zlatan Ibrahimovic să puncteze de două ori în trei minute pentru parizieni. Acelaşi Gignac a confirmat începutul bun de sezon şi a reuşit de asemenea dubla, stabilind totodată rezultatul final.

În Portugalia, FC Porto a câştigat cu 2-0 în faţa celor de la Sporting Lisabona, graţie golurilor înscrise de Martinez şi Rodriguez, ultimul din penalty. Echipa din capitală a evoluat cu un om mai puţin în ultimele 20 de minute, Rojo fiind eliminat pentru două cartonaşe galbene.

Standard Liege a revenit după ce a fost condusă şi a câştigat cu 2-1 pe teren propriu în faţa lui Anderlecht, într-unul dintre duelurile de tradiţie din Belgia. Oaspeţii au deschis scorul prin Jovanovic, fost jucător la Standard, dar echipa gazdă a întors rezultatul până la pauză, prin dubla lui Bulot, apoi şi-a păstrat avantajul chiar dacă Goreux a fost eliminat în minutul 68.

În Turcia, Fenerbahce nu le-a lăsat nicio şansă rivalilor de la Besiktas şi s-a impus cu un clar 3-0, graţie reuşitelor lui Sow şi Gonul, de două ori, în timp ce în Rusia, TSKA a câştigat pe terenul lui Spartak cu 2-0, în derbyul Moscovei. Golurile învingătorilor le-au aparţinut lui Musa şi Honda.

La această listă a meciurilor importante din Europa s-a adăugat şi partida de la Bucureşti dintre Steaua şi CFR Cluj, rămase singurele reprezentante ale României în cupele europene. Roş-albaştrii au confirmat că sunt principalii favoriţi la titlu în acest sezon şi au învins actuala campioană cu scorul de 1-0. Golul victoriei steliste a fost marcat de Raul Rusescu, cu un sfert de oră înainte de final.

×
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close