Antena 3 Sport Fotbal extern Efectele Brexit-ului asupra Premier League

Efectele Brexit-ului asupra Premier League

01 Apr 2017   •   19:36
Efectele Brexit-ului asupra Premier League
Sursa foto: foto: Pixabay.com

Cei din Premier League se gândesc deja la efectele pe care le poate genera Brexit-ul, plutind incertitudinea în ceea ce priveşte dreptul la muncă al cetăţenilor din Uniunea Europeană în Regatul Unit, potrivit GSP.ro.

Printre primii care au reacţionat a fost Pep Guardiola, manager-ul lui Manchester City. Acesta s-a arătat nedumerit în privința efectelor pe care le va avea Brexit-ul asupra Premier League, însă spune că respectă decizia populaţiei şi va părasi campionatul, în cazul în care se va ajunge la acest lucru.

"Cred că şi englezii încă aşteaptă să vadă ce se va întâmpla cu Brexit, cu totul. Din momentul în care toate detaliile vor fi puse la punct, ceea ce va fi într-un an sau doi, vom vedea ce va fi.

În cazul în care nu vor mai dori străini, vom pleca. Ei vor decide.

Asta admir cel mai mult la cultura englezească, faptul că voi votaţi, voi decideţi. Aşa funcţionează democraţia. Munca şi regulile trebuie să fie la fel pentru toată lumea.

De ce fotbalul ar fi o excepţie? De ce avocaţii şi arhitecţii să nu aibă drept de muncă aici, dar fotbaliştii da? Cred că trebuie să fie egalitate pentru toată lumea, iar voi sunteţi cei care votaţi, lucru care nu se întâmplă peste tot", a declarat Guardiola, conform goal.com.

Fostul antrenor de la Barcelona a semnat cu Manchester City un contract pe 3 ani, la începutul acestui sezon, după despărţirea de Bayern Munchen.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close