Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Este surpriza anului în fotbal. Chelsea vinde un jucător exponențial în China, pentru o sumă fabuloasă

Este surpriza anului în fotbal. Chelsea vinde un jucător exponențial în China, pentru o sumă fabuloasă

Este surpriza anului în fotbal. Chelsea vinde un jucător exponențial în China, pentru o sumă fabuloasă
14 Dec 2016   •   10:06

Chelsea Londra, liderul campionatului de fotbal al Angliei, a acceptat să-l vândă pe internaţionalul brazilian Oscar, în schimbul sumei de 60 milioane lire sterline (71 milioane euro), echipei chineze Shanghai SIPG, pregătită de portughezul Andre Villas-Boas, fost antrenor al grupării engleze în sezonul 2011-2012, informează presa sportivă internaţională. 

Ziarul The Telegraph scrie că "Chelsea nu putea refuza cele 60 milioane lire sterline oferite pentru Oscar", jucător achiziţionat de londonezi în 2012, de la Internacional Porto Alegre, pentru 25 milioane lire sterline şi care devine acum cel mai scump jucător care va pleca de la clubul de pe Stamford Bridge, depăşindu-l pe compatriotul său David Luiz, vândut în 2014 la PSG cu 50 milioane lire sterline. 

Conform ziarului South China Morning Post, transferul lui Oscar va fi cel scump din istoria fotbalului chinez, depăşindu-l pe cel pe care tot Shanghai SIPG l-a efectuat în luna iunie, când l-a achiziţionat pe atacantul brazilian Hulk de la Zenit Sankt Petersburg pentru 55,8 milioane euro. 

În vârstă de 25 ani, Oscar ar urma să încaseze la noua sa echipă un salariu estimat la 350.000 lire sterline pe săptămână (aproximativ 420.000 euro), similar cu cel încasat de compatriotul său Hulk, adaugă sursa citată. 

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: Chelsea oscar
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close