Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Etapă nebună în Premier League: Record de goluri şi reveniri de senzaţie

Etapă nebună în Premier League: Record de goluri şi reveniri de senzaţie

Etapă nebună în Premier League: Record de goluri şi reveniri de senzaţie
Sursa foto: Foto: soccernews.com
06 Feb 2011   •   16:44

Record de goluri în cele opt meciuri disputate sâmbătă în Premier League, însă adevăratele ştiri sunt revenirea de senzaţie a lui Newcastle în faţa lui Arsenal şi primul eşec din actualul sezon al liderului Manchester United, care a pierdut în faţa ultimei clasate.

Pe St. James' Park din Newcastle, Arsenal a început în forţă şi, după numai zece minute conducea deja cu 3-0, în urma golurilor marcate de Walcott, Djourou şi Van Persie. Atacantul olandez avea să reuşească dubla în minutul 26 şi soarta meciului părea pecetluită. În istoria Premier League, nicio echipă nu ratase victoria după ce a avut un avantaj de patru goluri.

Nici măcar eliminarea lui Diaby în debutul părţii secunde nu anunţa ceea ce avea să urmeze. În minutul 68, gazdele au primit uşor un penalty, pe care Joey Barton l-a transformat, dând astfel semnalul revenirii.

Leon Best a redus diferenţa la două goluri, iar Barton a făcut dubla, din nou în urma unei lovituri de pedeapsă inventată de arbitrul Phil Dowd. Incredibilul s-a produs cu numai trei minute înaintea finalului, când Tiote a marcat primul său gol în tricoul „coţofenelor” cu un şut superb din afara careului.

S-a încheiat 4-4, deşi Nolan a avut o ocazie uriaşă de a aduce o victorie istorică pentru Newcastle, iar Arsenal a mai înscris o dată prin Van Persie, reuşită anulată însă pentru offside.

Liderul Manchester United nu a profitat de pasul greşit făcut de principala sa urmăritoare şi a suferit prima înfrângere din campionat, 1-2 cu Wolverhampton, ocupanta ultimului loc în clasamentul din Anglia.

Echipa lui Sir Alex Ferguson a început tare meciul de pe Molineux, Nani deschizând scorul în minutul 3. După ce Rooney a ratat ocazia de a dubla avantajul diavolilor”, gazdele au reuşit să egaleze prin Elokobi, pentru ca Doyle să stabilească scorul final cu cinci minute înaintea pauzei.

Performanţa individuală a etapei îi aparţine lui Louis Saha, de la Everton. Atacantul francez a marcat de patru ori în meciul cu Blackpool, ajutându-şi astfel echipa să revină de la 2-3 pentru a se impune în final cu 5-3. De asemenea, argentinianul Carlos Tevez a reuşit un hattrick chiar în ziua în care a împlinit 27 de ani, Manchester City învingând cu 3-0 pe West Bromwich Albion, la care Tamaş a rămas doar pe banca de rezerve.

41 de goluri s-au marcat sâmbătă în Anglia, record pentru Premier League în varianta cu 20 de echipe. Pe 8 mai 1993 s-a înregistrat performanţa maximă, 47 de goluri, însă atunci campionatul era format din 22 de echipe.

Rezultate Premier League, etapa 26

Stoke City - Sunderland 3-2

Aston Villa - Fulham 2-2

Everton - Blackpool 5-3

Manchester City - West Bromwich 3-0

Newcastle - Arsenal 4-4

Tottenham - Bolton 2-1

Wigan - Blackburn 4-3

Wolverhampton - Manchester United 2-1

×
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close