Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Europa League: Kuyt o califică pe Liverpool în optimile de finală

Europa League: Kuyt o califică pe Liverpool în optimile de finală

Europa League: Kuyt o califică pe Liverpool în optimile de finală
24 Feb 2011   •   22:01

Liverpool s-a calificat în optimile de finală ale Europa League, după ce s-a impus pe teren propriu în faţa cehilor de la Sparta Praga cu scorul de 1-0. Golul echipei antrenate de Kenny Dalglish a fost marcat de Kuyt cu cinci minute înainte de final. Partida tur s-a încheiat la egalitate, 0-0. 

 
Începutul de meci le-a aparţinut, surprinzător, cehilor, care au dat târcoale careului lui Reina, fără să-l întrebuinţeze însă pe goalkeeperul spaniol. Uşor-uşor, cormoranii au preluat iniţiativa, semnalul revenirii fiind dat de grecul Kyrgiakos, cel care a ratat prima ocazie importantă a gazdelor.
 
Liverpool a continuat să împingă jocul spre poarta lui Blazek, iar ocaziile n-au întârziat să apară. Mai întâi Meireles a trimis peste din poziţie favorabilă, apoi Joe Cole şi David Ngog au fost blocaţi de portarul oaspeţilor, ratând astfel deschiderea scorului. Ultima şansă înainte de intrarea la vestiare i-a aparţinut brazilianului Lucas Leiva, al cărui şut asemănător cu cel prin care a marcat împotriva Stelei a ocolit de puţin vinclul.
 
Partea a doua a început într-un ritm nebun, cu faze la ambele porţi, cea mai importantă oportunitate fiind irosită de Ngog, care a luftat din poziţie favorabilă în minutul 50. Acelaşi atacant francez a continuat să-şi exaspereze fanii, ratând o nouă ocazie cu un sfert de oră înainte de final.

În cele din urmă, Liverpool a evitat prelungirile şi o posibilă eliminare prematură şi ruşinoasă în minutul 85, atunci când olandezul Dirk Kuyt a reluat cu capul în poartă o centrare venită în urma unui corner. A rămas 1-0, deşi Ngog şi Joe Cole ar fi putut înlătura orice emoţii în minutele suplimentare, suficient pentru calificarea în faza următoare a competiţiei.
 
Zenit revine spectaculos cu Young Boys şi se califică în optimi
 
După şase victorii consecutive în faza grupelor, Zenit St. Petersburg a suferit primul eşec din actuala ediţie a Europa League în meciul tur cu Young Boys Berna, 1-2. Manşa secundă a început cum nu se poate mai prost pentru campioana Rusiei, care s-a văzut condusă cu 1-0 încă din minutul 21. Elevii lui Luciano Spaletti s-au aruncat asupra adversarului şi au reuşit să obţină rezultatul necesar pentru calificare. Sârbul Lazovic a egalat înainte de pauză, în partea a doua Semak şi Shirokov marcând golurile izbăvitoare.
 
Rangers, calificare dramatică
 
Meci nerecomandat cardiacilor la Lisabona, acolo unde Sportin şi Glasgow Rangers şi-au disputat locul în optimile Europa League după 1-1 în prima manşă. Oaspeţii au marcat primii, prin Diouf, însă lusitanii au întors rezultatul prin Mendes şi Yannick Djalo. Scoţienii nu au renunţat însă şi au obţinut calificarea în prelungirile partidei, atunci când Edu a egalat la doi, astfel că Rangers merge mai departe datorită numărului mai mare de goluri înscrise în deplasare.
 
Rezultate Europa League, 16-imi, retur
 
Zenit - Young Boys 3-1 (Lazovic 41, Semak 52, Shirokov 76 / Jemal 21), în tur 1-2
 
Spartak Moscova - Basel 1-1 (McGeady 90+1 / Chipperfield 15), în tur 3-2
 
Sporting - Glasgow Rangers 2-2 (P. Mendes 42, Yannick Djalo 83 / Diouf 20, Edu 90+2), în tur 1-1
 
Liverpool - Sparta Praga 1-0 (Kuyt 85), în tur 0-0
 
PSV Eindhoven - Lille 3-1 (Dzsudzsak 55, Lens 67, Marcelo 73 / Frau 22), în tur 2-2
 
Leverkusen - Metalist Harkov 2-0 (Rolfes 47, Ballack 70), în tur 4-0

×
Subiecte în articol: europa league Liverpool glasgow rangers
Parteneri
Vremea se schimbă radical în România: Zonele vizate de Cod Galben
x close