Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Fanii lui Rangers au atacat pe motive rasiale un jucător propriu după înfrângerea cu Unirea

Fanii lui Rangers au atacat pe motive rasiale un jucător propriu după înfrângerea cu Unirea

Fanii lui Rangers au atacat pe motive rasiale un jucător propriu după înfrângerea cu Unirea
Sursa foto: maurice edu
21 Oct 2009   •   14:47

Mijlocaşul american al echipei scoţiene Glasgow Rangers, Maurice Edu, a suferit marţi o dublă umilinţă. Accidentat la genunchi, a văzut din tribunele corecţia istorică aplicată de elevii lui Dan Petrescu scoţienilor, iar după meci a fost ţinta atacurilor rasiste ale suporterilor echipei gazdă. "Nici nu ştiu ce este mai dezamăgitor", de plânge fotbalistul, care a fost deja apărat de Liga Suporterilor lui Rangers.
Venit la echipa din Glasgow în 2008 din MLS, de la Toronto, americanul de 23 de ani speră încă să facă impresie bună la Rangers. Accidentarea suferită la genunchi, în ultimul meci din sezonul trecut, însă, îl obligă să vadă meciurile echipei proprii din tribune. Astfel a făcut şi la Rangers - Unirea 1-4, marţi, dar plecarea de la stadion a fost "cu cântec". Cu cântece rasiste mai bine spus, deoarece, când se urca în maşină, un grup de suporteri supăraţi după înfrângerea echipei s-au luat de propriul jucător şi l-au atacat pe motive de rasă.
"Nu ştiu ce-a durut mai mult, rezultatul sau că am fost abuzat rasial de câţiva din suporterii noştri când că urcam în maşină.", a declarat jucătorul pe contul propriu de Twitter.
Liga Suporterilor lui Rangers a luat imediat atitudine:
"Aceştia nu sunt fani ai lui Rangers şi ar trebuit prinşi şi pedepsiţi după cum o cere legea".
Daouda a păţit-o şi el cu suporterii lui Dinamo
Edu nu este, însă, nici pe departe singurul jucător aflat vreodată în această situaţie. Fundaşul ivorian Mariko Daouda, a fost şi el ţinta unor atacuri dure cu tentă rasistă ale galeriei lui Dinamo, chiar pe când juca în Ştefan ce Mare. În 2006, ultraşii alb-roşii s-au dus până la Săftica, la baza de antrenament a echipei, pentru a arunca cu banane în jucătorul de culoare şi imitând sunete de maimuţă. Scandalizat, Daouda a plecat imediat de la echipă, refugiindu-se la FC Argeş.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: glasgow rangers rasism Unirea Urziceni fani
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close