Antena 3 CNN Sport Fotbal extern FIFA cere pedepse mari pentru oamenii din afara fotbalului care sunt implicaţi în trucarea meciurilor

FIFA cere pedepse mari pentru oamenii din afara fotbalului care sunt implicaţi în trucarea meciurilor

FIFA cere pedepse mari pentru oamenii din afara fotbalului care sunt implicaţi în trucarea meciurilor
de M.T.    |    05 Feb 2013   •   11:38

FIFA solicită pedepse mari cu închisoarea pentru oamenii din afara fotbalului care sunt implicaţi în trucarea meciurilor, după ce, luni, Europol a anunţat că aproximativ 380 de partide din întreaga Europă au fost aranjate.

„Trucarea şi manipularea meciurilor este o problemă globală şi care nu va dispărea mâine. Dacă un membru al familiei fotbalului poate primi o suspendare pe viaţî, pentru oamenii din afara fenomenului, pedepsele cu închisoarea sunt prea mici şi insuficiente pentru a descuraja pe cineva să se implice în aranjarea de meciuri”, a declarat Ralf Mutschke, director de securitate în cadrul FIFA şi fost oficial al Interpol.

Mutschke a adăugat că forul mondial este decis să lupte împotriva meciurilor aranjate şi a făcut un apel la o cooperare mare mare cu autorităţile judiciare.

„FIFA şi comunitatea fotbalului se implică în lupta pentru eliminarea acestei probleme, dar nu vom reuşi asta singuri. Trebuie întărită cooperarea între autorităţile judiciare şi organizaţiile sportive”, a precizat oficialul.

Potrivit AFP, citată de Mediafax, poliţia maghiară a anunţat, luni, că 50 de persoane sunt suspectate că au trucat 33 de meciuri de fotbal în Ungaria.

„50 de persoane sunt suspectate în Ungaria că au manipulat rezultatele a 33 de meciuri de fotbal, în cadrul scandalului internaţional legat de 380 de partide", a declarat Bajan Nemeth, anchetator în cadrul Poliţiei, citat de agenţia MTI.

Investigaţia din Ungaria a dus la confiscarea a 320.000 de euro după 12 percheziţii şi la arestarea a trei fotbalişti şi patru arbitri.

Ancheta Europol, „cea mai mare” realizată în interiorul mafiei pariurilor, a scos la iveală peste 400 de oficiali, arbitri şi jucători din 15 ţări implicaţi în trucarea a 380 de meciuri din Europa.

Pe lista meciurilor suspecte se află inclusiv partide din preliminariile Cupei Mondiale sau din Liga Campionilor, unul dintre ele desfăşurat în Anglia, în urmă cu trei sau patru ani.

Deşi Europol nu a oferit amănunte despre meciurile aranjate, cotidianul danez Ekstra Bladet susţine că partida din Liga Campionilor din Anglia este Liverpool - Debrecen, disputată în septembrie 2009, în faza grupelor, şi câştigată cu 1-0 de "cormorani".

Potrivit sursei citate, portarul formaţiei maghiare, Vukasin Poleksic, a fost abordat să se asigure că meciul se va încheia cu cel puţin trei goluri marcate, pentru un pariu de Over 2,5.

Acest lucru nu s-a întâmplat, olandezul Dirk Kuyt înscriind singurul gol al unei partide în care Liverpool a ratat numeroase ocazii mari.

Poleksic avea să fie suspendat de UEFA pentru doi ani, după ce nu a raportat o încercare de a aranja meciul cu Fiorentina, pierdut de Debrecen cu scorul de 4-3.


×
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close