Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Fotbalul englez a sărăcit. Doar 57 de milioane de euro cheltuite în pauza de iarnă

Fotbalul englez a sărăcit. Doar 57 de milioane de euro cheltuite în pauza de iarnă

Fotbalul englez a sărăcit. Doar 57 de milioane de euro cheltuite în pauza de iarnă
Sursa foto: chelsea fc
02 Feb 2010   •   15:18

Banii sunt tot mai puţini în fotbalul din Anglia, iar valoarea transferurilor efectuate în Premier League este mereu în scădere. Criza financiară şi-a pus amprenta serios pe echipele din Albion, iar cluburile din primele patru ligi ale fotbalului englez au înregistrat în această iarnă transferuri de doar 57 de milioane de euro, cel mai jos nivel începând cu anul 2003.
Presa engleză semnalează faptul că echipele din ligile profesioniste de fotbal din Anglia au din ce în ce mai puţine fonduri pentru transferuri. Dacă în ianuarie 2009 cluburile din Premier League au cheltuit aproximativ 190 de milioane de euro pe transferuri, în 2010 nu au mai scos din buzunare decât 32 de milioane.
Mai mult, toate echipele din primele patru ligi ale ţării au făcut achiziţii în valoare totală de doar 57 de milioane de euro. Anul 2003 este ultimul cu o valoare mai mică decât cea din 2010, adică 46,5 milioane.
Studiul care a fost dat publicităţii marţi a fost efectual de firma de audit KPMG, sursă care a comunicat de asemenea că tranzacţiile din 2010 ating nivelul a doar 20% din cele din iarna anului 2009.
Antena3.ro

×
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close