Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Franţa - România 1-1. Un rezultat ?bun?, dar prea puţin pentru a mai spera

Franţa - România 1-1. Un rezultat ?bun?, dar prea puţin pentru a mai spera

Franţa - România 1-1. Un rezultat ?bun?, dar prea puţin pentru a mai spera
Sursa foto: razvan lucescu
05 Sep 2009   •   23:57

Franţa şi România s-au întâlnit pentru a 13-a oară într-un meci direct. După doar 3 victorii, 3 egaluri şi 6 înfrângeri victorii ale tricolorilor a venit meciul care a adus egalul cu numărul patru, care trece doar în palmares, sau mai ales în statistici, pentru că nu aduce satisfacţii prea mari sau vise de calificare echipei naţionale.
Din start, ei plecau cu o mare povară pe umeri, accea de a fi primul meci din cele rămase pentru calificarea la Campionatul Mondial care trebuia încheiat cu trei puncte în cont.
Practic, aveau nevoie de toate cele 4 victorii în ultimele partide ale grupei a 7-a, dar şi de o înfrângere a Franţei în Serbia. Oricum mai trebuia aşteptată ultima etapă pentru a afla echipa de pe locul secund cu cele mai puţine puncte şi care va fi exclusă automat din playoff.
O ratare a calificări aduce şi puţine puncte în aceste califcări aduc şi căderea în urna a treia pentru tragerea la sorţi pentru EURO 2012.
De altfel, speranţe prea mari nu aveau nici oficialii români înainte de acest meci. Chiar preşedintele FRF, Mircea Sandu, credea că România nu se poate compara cu forţele fotbalistice ale Europei.
"În acest moment, noi nu ne putem compara cu numele mari. Ne va lipsi Mutu, e fără doar şi poate un jucător important, dar trebuie să facem faţă în orice situaţie?, aprecia Sandu, care recunoştea că România porneşte cu şansa a doua.

Prima repriză a întâlnirii a marcat şi cursul viitor al meciului. Franţa a avut evident mai multe ocazii, singurul moment cu adevărat periculos al tricolorilor reprezentând-o ratarea lui Surdu din minutul 44, care după o fază superbă a lui Marica reia pe lângă bară din şase metri.
În schimb francezii şi-au trecut în cont o bară şi mai multe ocazii periculoase.

Debutul primei reprize aduce bomba. Un gol controversat la prima vedere, acceptat de arbitri şi dovedit la reluare a fi perfect valabil. Lovitură de colţ, Henry prelungeşte bagă capul la centrare şi mingea intră în poată, în minutul 48.
Doar câteva minute mai târziu, Escude marchează un autogol după centrarea periculoasă a lui Apostol şi scorul redevine egal.
Ribery este imediat trimis la marginea terenului pentru a fi introdus în joc, francezii temându-se se pare că pierd teren în faţa României.
Meciul ia ?foc?. Francezii se aruncă în atac, Henry reuşeşte dubla, dar fanionul asistentului era ridicat şi golul este anulat. Scoul rămâne neschimbat 1-1. Gazdele continuă să pună presiune, se precipită, dar fără a se schimba nimic în rezultat.
Per total, România s-a apărat mare parte a meciului, a avut noroc cu autogolul, dar nu s-a remarcat prin mare lucru. Un rezultat corect, acceptabil pentru România, dar fără a însemna mare lucru pentru bucătăria grupei în ce îi priveşte pe români. Scorul final în alte situaţii ar fi fost calificat ca bun sau acceptabile, în conjuctura de acum a fost echivalent cu un eşec.
Singurul aspect pozitiv poate rămâne o renaştere a echipei naţionale sub noul antrenor.


Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Romania-Franta
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close