Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Kaka, aur pentru Real Madrid. 75 de milioane de euro câştig din marketing încă din primul an! (VIDEO)

Kaka, aur pentru Real Madrid. 75 de milioane de euro câştig din marketing încă din primul an! (VIDEO)

Kaka, aur pentru Real Madrid. 75 de milioane de euro câştig din marketing încă din primul an! (VIDEO)
Sursa foto: kaka
09 Iun 2009   •   19:44

Florentino Perez, preşedintele lui Real Madrid, a dat lovitura la doar câteva zile de la revenirea la cârma clubului din capitala Spaniei. Gruparea "Blanco" a plătit 65 de milioane de euro lui AC Milan pentru Kaka. O sumă fabuloasă în special în condiţii de criză. Totuşi, alegerea lui Perez pare de-odată genială când aflăm că marketingul le va aduce spaniolilor 75 de milioane de euro pe an, iar achiziţia va fi amortizată extrem de repede.
Agenţia internaţională de marketing sportiv Weber Shandwick Sport a estimat imediat ce impact ar putea avea aducerea pe Santiago Bernabeu a internaţionalului brazilian asupra finanţelor clubului. Şi primele date îi fac pe oficialii madrileni să îşi frece palmele de nerăbdare. La fel cum s-a întâmplat cu David Beckham, Kaka va aduce o sporire semnificativă a vânzărilor de tricouri, de bilete, a câştigurilor din turneele din străinătate, dar şi a veniturilor de la sponsori, potrivit Mediafax.
"În ceea ce priveşte impactul comercial global, Kaka şi Cristiano Ronaldo se află în aceeaşi categorie cu Beckham, cu condiţia ca imaginea lor să fie controlată corect şi ca Real Madrid să-şi îmbunătăţească rezultatele în Liga Campionilor după venirea unor astfel de jucători", declară autorul studiului amintit, Simon Chadwick, anunţă sursa citată.
Kaka va petrece următorii şase ani pe Santiago Bernabeu, după ce cluburile Real Madrid şi AC Milan au confirmat pe site-urile oficiale, luni seară, că tranzacţia a fost realizată. Brazilianul va primi 9 milioane de euro pe sezon la echipa iberică şi a adus lui AC Milan în urma transferului 65 de milioane de euro.
Aşa trebuie să joci pentru a face pe Real Madrid să plătească 65 de milioane de euro pentru tine!

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Real Madrid AC Milan david beckham
Parteneri
Primele imagini cu băiețelul din Gorj vândut de părinți în Germania
x close