Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Kenny Dalglish a fost confirmat ca manager al lui Liverpool pentru următorii trei ani

Kenny Dalglish a fost confirmat ca manager al lui Liverpool pentru următorii trei ani

Kenny Dalglish a fost confirmat ca manager al lui Liverpool pentru următorii trei ani
Sursa foto: Foto: Intact Images/EPA
12 Mai 2011   •   19:56

Revenit pe banca lui Liverpool în ianuarie ca soluţie de avarie după despărţirea de Roy Hodgson, Kenny Dalglish a semnat joi un contract valabil pe următoarele trei sezoane cu echipa de pe Anfield. Managerul scoţian a fost astfel răsplătit pentru revirimentul „cormoranilor”, care se află acum pe locul 5 în Premier League, ceea ce asigură participarea în viitoarea ediţie a Europa League.

 
Evident, sunt încântat că mi s-a oferit această oportunitate. Atunci când m-am întors, în ianuarie, nu au existat promisiuni, astfel că pentru mine a fost o şansă excelentă de a dovedi că am ceva de oferit”, a declarat Dalglish pentru site-ul oficial al „cormoranilor”. King Kenny, aşa cum este poreclit de suporteri, a obţinut 33 de puncte de la sosirea sa pe banca lui Liverpool, cu numai două mai puţine decât Chelsea în aceeaşi perioadă, câştigând 63% din meciurile jucate.
 
Negocierile pentru prelungirea înţelegerii iniţiale au început în urmă cu câteva săptămâni, acordul final fiind făcut public joi. Noul proprietar al clubului s-a arătat încântat de felul în care discuţiile s-au finalizat. „Kenny este o figură legendară la Liverpool, atât ca jucător, cât şi ca manager. De când a revenit pe bancă, a arătat o abilitate extraordinară de a scoate tot ce e mai bun în toţi oamenii din club şi adevărate calităţi de conducere. A fost evident pentru toată lumea că prezenţa sa a transformat atmosfera din cadrul clubului şi nimeni nu ar fi putut să o facă la fel”, a spus John Henry.
 
Alături de Dalglish, o contract valabil pe trei ani a semnat şi Steve Clarke, principalul colaborator al scoţianului.
 
Kenny Dalglish a sosit la Liverpool în 1977, de la Celtic Glasgow. Avea să rămână pe Anfield până în 1991, perioadă în care a fost jucător, manager-jucător şi manager. Alături de „cormorani” a cucerit 8 titluri de campion, 2 Cupe ale Angliei, 4 Cupe ale Ligii, 8 Supercupe ale Angliei, 3 Cupe ale Campionilor şi o Supercupă a Europei.
 
Este antrenorul care a adus ultimul titlu pe Anfield, în 1990, performanţă pe care a mai reuşit-o şi cu Blackburn, în 1995.

×
Subiecte în articol: Liverpool Premier League
Parteneri
Orașul din Europa care cere ca ziua să aibă 26 de ore în loc de 24
x close