Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Liga Campionilor: Glasgow Rangers - Unirea Urziceni 1-4. Ialomiţenii şi-au arătat Brandan-ul în Scoţia (VIDEO)

Liga Campionilor: Glasgow Rangers - Unirea Urziceni 1-4. Ialomiţenii şi-au arătat Brandan-ul în Scoţia (VIDEO)

Liga Campionilor: Glasgow Rangers - Unirea Urziceni 1-4. Ialomiţenii şi-au arătat Brandan-ul în Scoţia (VIDEO)
Sursa foto: Brandan
20 Oct 2009   •   21:45

După înfrângerea cu 0-2 de la Sevilla şi remiza de pe "teren propriu" cu Vfb Stuttgart, Unirea Urziceni a reuşit ceea ce mulţi credeau că este imposibil. Campioana României a zdrobit Glasgow Rangers pe Ibrox Park şi a obţinut prima victorie în Liga Campionilor. Unirea s-a impus cu un incredibil 4-1 şi doar victoria lui Rubin Kazan cu 2-1 la Barcelona face ca ialomiţenii să nu fie în prim-planul serii.

Peste două săptămâni urmează returul de la Bucureşti şi, cu o victorie pe Ghencea, Unirea îşi poate vedea obiectivul îndeplinit: calificarea în primăvara europeană. Mai mult însă după ce Sevilla a câştigat lejer la Stuttgart, ialomiţenii se pot bate şi cu nemţii pentru locul doi în grupa G, obţinând astfel o performanţă istorică pentru fotbalul românesc.

Mai sunt de jucat multe minute de fotbal până atunci, iar Unirea a văzut chiar pe Ibrox că lucrurile nu sunt aşa cum par la început. Campioana României s-a văzut condusă pe tabela de marcaj încă din minutul 2, când Ricardo a deviat şutul lui Pedro Mendes peste Daniel Tudor. Dan Petrescu a făcut la scurt timp o mutare ofensivă, înlocuindu-l pe Epaminonda Nicu cu Marius Onofraş. Jocul Unirii a crescut, iar Bilaşco a marcat golul egalizator din minutul 33. Tibi Bălan l-a deschis excelent pe Brandan în flancul stâng, care a centrat pentru Bilaşco în faţa porţii pentru o reluare simplă.

Peste doar cinci minute, Unirea a trecut prin mari emoţii, după ce Bruno Fernandes a comis un henţ în careu. Daniel Tudor şi-a răscumpărat însă greşeala de la primul gol şi a parat lovitura de la 11 metri executată de Davis. Cu un moral bun şi un joc superior, Unirea a început bine repriza secundă şi a dat lovitura în minutul 49. Apostol a centrat de pe dreapta, iar Bruno Fernandes a trimis spre poartă cu călcâiul. Mingea a fost deviată şi de Lafferty, care a fost creditat cu autogol de organizatori.

După aproape o oră de joc, Unirea Urziceni reuşeşte să se desprindă decisiv pe tabela de marcaj. Pentru a treia oară în decursul serii, reuşita a venit în urma unui autogol. McCulloch a fost cel care a dat o mână de ajutor Unirii Urziceni, în urma unei lovituri libere executată bine de Tiberiu Bălan. În minutul 65, Brandan a stabilit scorul final cu un şut în forţă din lovitură liberă de la 30 de metri, mingea fiind deviată şi de Steven Naismith, moment în care fanii scoţieni au început să părăsească stadionul.

Vedeţi golurile partidei aici

Au evoluat echipele:
Glasgow Rangers: 1. Allan McGregor - 16. Steven Whittaker, 3. David Weir (căpitan), 6. Lee McCulloch, 5. Sasa Papac - 8. Kevin Thomson - 11. Jérôme Rothen (10. Nacho Novo, 66), 7. Steven Davis, 4. Pedro Mendes (27. Kyle Lafferty, 46), 14. Steven Naismith - 18. Kenny Miller. Antrenor: Walter Smith.

Unirea Urziceni: 74. Daniel Tudor - 24. Vasile Maftei, 6. George Galamaz (căpitan), 22. Bruno Fernandes - 16. Epaminonda Nicu (11. Marius Onofraş, 19), 18. Ricardo Vilana, 32. Iulian Apostol, 19. Pablo Brandán - 21. Tiberiu Bălan (30. Sorin Frunză, 75), 9. Dacian Varga (10 Răzvan Pădureţu, 89) - 7. Marius Bilaşco. Antrenor: Dan Petrescu.

Iată rezultatele celorlalte meciuri care s-au disputat marţi seară:
Grupa E
Debrecen - Fiorentina 3-4 (Czvitkovics 2, Rudolf 28, Coulibaly 88 / Mutu 6, 20, Gilardino 10, Santana 37)
Liverpool - Lyon 1-2 (Benayoun 41 / Gonalons 74, Delgado 90+1)

Grupa F
Barcelona - Rubin Kazan 1-2 (Ibrahimovic 48 / Ryazantsev 2, Karadeniz 73)
Inter Milano - Dinamo Kiev 2-2 (Stankovic 35, Eto'o 47 / Mikhalik 5, Lucio autogol 40)

Grupa G
Stuttgart - Sevilla 1-3 (Elson 74 / Squillaci 23, 72, Jesus Navas 55)

Grupa H
AZ Alkmaar - Arsenal 1-1 (Mendes 90 / Fabregas 36)
Olympiakos - Standard Liege 2-1 (Mitroglou 43, Stoltidis 90+3 / De Camargo 37)

Antena3.ro

×
Parteneri
Marius Budăi anunță o nouă creștere a salariilor în România!
x close