Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Liga Campionilor: Juventus scapă victoria cu Tottenham printre degete

Liga Campionilor: Juventus scapă victoria cu Tottenham printre degete

Liga Campionilor: Juventus scapă victoria cu Tottenham printre degete
13 Feb 2018   •   23:59

Juventus Torino a terminat la egalitate cu Tottenham Hotspur, 2-2 (1-0), marţi seara, pe teren propriu, în prima manşă a optimilor de finală ale Ligii Campionilor la fotbal. 

Juve a început în forţă şi după nouă minute conducea cu 2-0, prin golurile marcate de Gonzalo Higuain (2, 9 - penalty). Tottenham a redus din handicap prin Harry Kane (35), după ce l-a driblat şi pe portarul Gianluigi Buffon. Londonezii au dominat jocul în mare parte (62% posesie) şi au reuşit să înscrie golul egalării prin danezul Christian Eriksen (71), din lovitură liberă. 

Higuain a mai avut două şanse mari de a tranşa disputa, la 2-0, când a ratat o ocazie foarte bună din interiorul careului, şi la 2-1 (45), când a ratat un penalty. 

''Bătrâna Doamnă'' rămâne neînvinsă pe teren propriu de 26 de meciuri în cupele europene (16 victorii, 10 egaluri). 

Manşa secundă va avea loc pe 7 martie, pe stadionul Wembley. 

Știre inițială

Paulo Dybala nu a fost inclus în lotul lui Juventus pentru meciul cu Tottenham, fiind încă nerecuperat după o accidentare. De la Juventus mai lipsesc și Juan Cuadrado, Benedikt Howedes, Andrea Barzagli și Blaise Matuidi, în timp ce Stephan Lichsteiner nu a fost inclus în loc. 

Lotul lui Juventus pentru Tottenham: Buffon, Pinsoglio, Szczesny, De Sciglio, Chiellini, Benatia, Alex Sandro, Rugani, Pjanic, Khedira, Marchisio, Asamoah, Sturaro, Bentancur, Muratore, Higuain, Douglas Costa, Mandzukic, Bernardeschi.

Juventus a jucat în ultima vreme în formula 4-3-3, însă forțat de accidentări Massimiliano Allegri a sugerat că ar putea reveni la sistemul 4-2-3-1 folosit în a doua parte a sezonului trecut. Astfel am putea să îi vedem în teren, în spatele lui Gonzalo Higuain, pe Mario Mandzukic, Douglas Costa și Federico Bernardeschi.

Sami Khedira ar urma să joace la mijloc alături de Miralem Pjanic.

Tottenham e de așteptat să joace în aceeași formulă, cu Son Heung-min, Delle Alli și Christian Eriksen în spatele lui Harry Kane.

Formația probabilă a lui Tottenham:

Lloris; Aurier, Sanchez, Vertonghen, Rose; Dier, Dembele; Eriksen, Alli, Son; Kane

„Vom afla dacă suntem în stare să concurăm la acest nivel. Juventus are multă experiență și trebuie să ne ridicăm la nivelul lor cu motivație, energie și dorință de a învinge. Vom juca curajos, vom încerca să câștigăm”, a declarat Mauricio Pochettino, antrenorul englezilor.

Record pentru Chiellini

Giorgio Chiellini îl va depăși pe legendarul Giampiero Boniperti în topul aparițiilor în tricoul lui Juventus dacă va evolua în meciul cu Tottenham. Fundașul a jucat în 459 de partide pentru Juventus, la fel precum fostul atacant. Dacă va juca, Giorgio Chiellini va urca pe poziția a șaptea în clasament. Alessandro Del Piero conduce cu 705 apariții, urmat de Gianluigi Buffon cu 641 de meciuri jucate în tricoul lui Juventus. De acolo se face o prăpastie până la Gaetano Scirea, 552, și Beppe Furino, 528, în timp ce următoarea țintă a lui Chiellini este Dino Zoff, care a jucat în 476 de meciuri pentru Bătrâna Doamnă.

×
Parteneri
Cel mai căutat fugar american a fost prins la Vatican
x close