Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Liverpool-Arsenal 4-4. Patru goluri pentru Arşavin ce pun punct viselor cormoranilor (VIDEO)

Liverpool-Arsenal 4-4. Patru goluri pentru Arşavin ce pun punct viselor cormoranilor (VIDEO)

Liverpool-Arsenal 4-4. Patru goluri pentru Arşavin ce pun punct viselor cormoranilor (VIDEO)
Sursa foto: andrei arsavin
22 Apr 2009   •   03:35

Speranţele la titlu ale lui Liverpool au suferit un puternic recul după un extraordinar 4-4 cu Arsenal pe Anfield. Andrei Arşavin a reuşit toate cele patru goluri ale lui Arsenal şi părea că a asigurat victoria, când mai erau doar câteva minute de joc. Cu toate acestea, Yossi Benayoun a avut timpul necesar pentru a smulge un punct pentru Liverpool şi a-i trimite, măcar temporar, pe primul loc în Premier League .
Tunarii au avut un avantaj surprinzător de 1-0 la pauză după ce au fost prinşi adesea pe picior greşit. Cu toate acestea, în minutul 36, Arşavin găseşte spaţiul porţii.
Fernando Torres a egalat cu capul din pasa lui Dirk Kuyt în deschiderea celei de-a doua reprize şi Benayoun duce Liverpool în avantaj 2-1 .
Vine din rândul rusului să înscrie pentru a restabili egalitatea cu un şut din afara careului în minutul 67, iar apoi, la doar câteva minute a reuşit al treilea gol al serii, ce a redus la tăcere publicul de pe Anfield .
Liverpool a răspuns însă din nou şi a făcut 3-3 graţie lui Torres cu 18 minute înainte de final. A venit golul patru al rusului şi ?anularea ? acestuia de reuşita de final de meci a lui Benayoun.
După cum o arată şi scorul apărarea celor două formaţii nu a fost în cea mai bună formă. De altfel, Torres şi Albert Riera ar fi trebuit să reuşească mai multe în primele lor tentative de a înscrie, dar şuturile lor s-au dus direct în braţele portarului.
Cu toate acestea , a fost un meci de memorat, unul din cele care este înregistrat şi revăzut de fani pentru ani la rând. Suporterii oaspeţilor erau sentimentali, mulţi afişându-se la stadion în tricourile galbene ce le-au adus campionatul în Premier League, după un meci pe Anfield în ultima etapă, câştigat la două goluri.
La diferenţă de 20 de ani nu mai erau atât de multe în joc pentru Arsenal, dar Liverpool dorea să detroneze pe Manchester United şi spera la o victorie. A urmat un festival de fotbal de 90 de minute.
Liverpool a început determinată şi păreau evident cei mai hotărâţi, prin Fernando Torres, Albert Riera, şi Yossi Benayoun ce ar fi putut aduce avantajul încă din primele zece minute. Lukasz Fabianski, totuşi, a fost norocos în a fi pe traiectoria tuturor celor trei şuturi.
Ocaziile s-au răzbunat şi a venit primul gol al lui Arşavin, cu ajutorul bării. După pauză Rafael Benitez a făcut câteva schimbări tactice, retrăgându-l pe flancuri pe Dirk Kuyt, ceea ce a dus la înscierea a două goluri în zece minute jucate din repriza a doua.
Primul gol a venit după o centrare a lui Kuyt pentru capul lui Torres, pentru ca apoi, în minutul 55, Benayoun să le ducă pe gazde în avantaj după greşeala lui Fabianski.
Arşavin a restabilit egalarea în pofida mersului jocului şi tot el a dus formaţia în avantaj, doar trei minute mai târziu.
Liverpool a avut nevoie de doar două minute pentru a egala. La trei egal jocul nu se terminase, iar Arsenal părea a se detaşa în câştigătoare când a înscris din nou, dar nu a fost să fie de această dată.
După meci, deşi avea cel mai puţin de pierdut, tehnicianul lui Arsenal, Arsene Wenger se arăta dezamăgit că nu pleacă cu trei puncte
?A fost un meci la standarde înalte din partea ambelor echipe. Nu eşti niciodată fericit când cedezi patru goluri, dar ambele echipe pot spunea aceasta. Suntem dezamăgiţi în mod special pentru că aveam 4-3 când mai erau doar câteva minute. Partea pozitivă este că ne continuăm seria fără înfrângeri. Am arătat că avem calitate. Dar, desigur, trei puncte ar fi fost mai bune."

Liverpool: Fernando Torres (49, 72) şi Benayoun (56, 90+3)
Arsenal: Arşavin (36, 67, 70, 90).

Clasament: 1. Liverpool 71p (33 jocuri), 2. Manchester United 71p (31j), 3. Chelsea 67p (32j), 4. Arsenal 62p (33j).






×
Subiecte în articol: Premier League
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close