Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Manchester City, campioana Angliei pentru a doua oară în ultimii trei ani

Manchester City, campioana Angliei pentru a doua oară în ultimii trei ani

Manchester City, campioana Angliei pentru a doua oară în ultimii trei ani
de M.T.    |    12 Mai 2014   •   09:18

Manchester City a obţinut cel de-al doilea titlu de campioană a Angliei din ultimii trei ani, după ce a învins în ultima etapă din Premier League de West Ham United, scor 2-0.

Echipa antrenată de Manuel Pellegrini avea nevoie de un egal pentru a câştiga titlul, în condiţiile unui golaveraj superior celui al lui Liverpool, echipa aflată pe poziţia secundă, cu două puncte mai puţin.

City, la care Pantilimon a fost rezervă. nu s-a mulţumit însă cu remiza şi a făcut cadou fanilor un succes în ultima rundă, graţie golurilor marcate de Samir Nasri şi Vincent Kompany.

„Este o mare performanţă. Construim un club mare şi sunt mândru să fiu parte din acest proiect. Am făcut totul aşa cum trebuia în acest sezon”, a spus căpitanul Kompany.

La rândul său, Pellegrini, aflat la primul titlu cucerit în Europa, a declarat că „marile echipe nu pot fi mulţumite cu un singur titlu. Este foarte important. Vom sărbători câteva zile, apoi vom începe să lucrăm pentru sezonul viitor, pentru că acest club şi aceşti jucători merită mai multe titluri”.

Ultima etapă din Anglia a decis şi numele celei de-a treia echipe care a retrogradat, alături de Fulham şi Cardiff. Învinsă cu 2-0 pe teren propriu de Arsenal, Norwich revine în liga a doua, după doar două sezoane petrecute în Premier League.

Liverpool a terminat cel mai bun sezon al său din ultimii ani printr-o victorie acasă cu Newcastle (2-1) şi a ocupat în cele din urmă locul 2, în timp ce podiumul din campionatul Angliei a fost completat de Chelsea, învingătoare cu 2-1 în deplasare cu Cardiff City.

Oficial, sezonul în Anglia se va încheia în weekendul viitor, atunci când va avea loc finala Cupei Angliei, între Arsenal şi Hull City.

×
Subiecte în articol: Manchester City Premier League Anglia
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close