Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Manchester City, virtual calificată în sferturile de finală ale Ligii Campionilor

Manchester City, virtual calificată în sferturile de finală ale Ligii Campionilor

Manchester City, virtual calificată în sferturile de finală ale Ligii Campionilor
13 Feb 2018   •   23:59

Manchester City a făcut un pas mare spre sferturile de finală ale Ligii Campionilor la fotbal, marţi seara, după ce a surclasat formaţia elveţiană FC Basel cu scorul de 4-0 (3-0), în deplasare, în prima manşă din optimile de finală. 

Golurile echipei antrenate de Pep Guardiola au fost marcate de Ilkay Gundogan (14, 53), Bernardo Silva (18) şi Sergio Aguero (23). 

City a dominat categoric meciul, având o posesie a mingii de 69%. 

Partida retur va avea loc în data de 7 martie. 

Știre inițială

Manchester City este cu siguranță favorita în această primă întâlnire dintre cele două echipe. Dar după ce a câștigat cu rivala Manchester United în faza grupelor, Basel are tot dreptul să viseze la o calificare în premieră în sferturi, în era Champions League. Împotriva lui Guardiola însă elvețienii nu au amintiri prea plăcute, fiind învinși cu 5-0 pe teren propriu în 2008, de Barcelona lui Pep.

„Manchester City nu are slăbiciuni. Pot să dicteze jocul, sunt flexibili și pot să reacționeze la ce fac adversarii. Au calitate și antrenorul lor a arătat ce poate la Barcelona și Bayern. Când vom avea mingea, va trebui să fim curajoși și să o folosim. Totul trebuie să ne iasă perfect în fiecare aspect dacă vrem să producem o mare surpriză”, a declarat antrenorul campioanei Elveției, Raphael Wicky.

De partea cealaltă, Pep Guardiola spune că și-a avertizat jucătorii că va fi o partidă grea. „În Liga Campionilor, Basel joacă cu cinci fundași și au reușit niște meciuri foarte bune în faza grupelor. Sunt foarte puternici și organizați în apărare, și buni pe contraatac. Dar suntem încrezători. Obiectivul nostru este să depășim performanța de anul trecut, ceea ce înseamnă să ne calificăm în sferturile de finală”, a spus Guardiola.

×
Parteneri
Sondajul care lămureşte mascarada politică
x close