Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Manchester United pare că se distrează în Premier League: 2-1 la Newcastle(VIDEO)

Manchester United pare că se distrează în Premier League: 2-1 la Newcastle(VIDEO)

Manchester United pare că se distrează în Premier League: 2-1 la Newcastle(VIDEO)
Sursa foto: Wayne Rooney
05 Mar 2009   •   12:15

Alex Ferguson, tehnicianul lui Manchester United, a construit o echipă care pare aproape imposibil de bătut. Campionii en-titre din Premier League impresionează prin joc, dar şi prin moral, aşa cum au arătat miercuri cu Newcastle United, pe St. James' Park. Ronaldo&Co. au revenit de la 0-1 şi au întors scorul prin golurile atacanţilor Wayne Rooney şi Dimitar Berbatov. United are, acum, un avans de şapte puncte în faţa lui Chelsea.
Partida de miercuri nu a început deloc bine pentru trupa lui Alex Ferguson. Trecuseră doar nouă minute când Van der Sar, revenit între buturi după o pauză de câteva meciuri, a scăpat din braţe o minge uşoară şutată de pe stânga şi danezul Peter Lovenkrands a profitat şi a deschis scorul cu un şut de la mică distanţă.
Golul egalizator a redus publicul gazdă la tăcere. Şi nu numai pentru că era un gol al adversarilor, dar mai ales prin spectaculozitatea sa. John O'Shea şi Wayne Rooney au ţinut să arate cât de uşor e fotbalul, făcând o fază pe cât de simplă, pe atât frumoasă. Oshea a făcut un un-doi pe partea dreaptă cu un coleg, după care i-a pasat mingea lui Rooney în faţa careului de 16 metri. Atacantul a preluat mingea, l-a întors uşor pe fundaş şi a şutat violent cu stângul peste portarul Harper, informează Eurosport. Era minutul 20.
United a întors scorul repede, în minutul 55, scutindu-se de grijile unui final de meci în care să alerge după victorie. Ji-Sung Park a profitat de gafa unui apărător advers, care a luftat, şi a centrat mingea în faţa porţii, de unde bulgarul Dimitar Berbatov nu a trebuit decât să îndeplinească o formalitate şi a înscris cu calm din apropierea porţii. Newcastle a pus şi ea poarta lui Van der Sar în pericol, dar olandezul nu mai avea de gând să mai ia un gol, iar Obafemi Martins nu a reuşit să îi învingă în minutul 85, aceasta fiind singura mare ocazie a gazdelor după golul lui Berbatov, potrivit sursei amintite.

Campioni şi lideri în Premier League, "Diavolii Roşii" au mai câştigat trei puncte avans în lupta cu Chelstea şi Liverpool, extinzând avansul la şapte puncte. United mai are o restanţă, meci care le-ar putea duce pe urmăritoare la zece lungimi de lider.

Într-o altă partidă de miercuri, Tottenham Hotspurs au câştigat trei puncte foarte importante în lupta pentru evitarea retrogradării, trăgându-le o bătaie usturătoare de uitat celor de la Middlesbrough. Londonezii au marcat patru goluri, asigurându-şi o victorie uşoară şi logică. Robbie Keane a deschis scorul pe White Hart Lane în minutul 9, pentru ca peste doar 5 minute rusul Roman Pavlyuchenko să dubleze avantajul. Foştii adversari ai Stelei în Cupa Uefa nu au reuşit să riposteze, iar Keane a marcat al doilea său gol în minutul 40, îaninte ca Aaron Lennon să închidă tabela la 4-0 în minutul 79.Tottenham este pe locul 13 în Premier League, cu 31 de puncte, în timp ce Boro are 26 de puncte şi o partidă mai mult disputată, fiind pe penultimul loc, al 19-lea.

Celelalte rezultate:
Manchester City - Aston Villa: 2-0

Stoke City - Bolton Wanderers: 2-0

Wigan Athletic - West Ham United: 0-1

Blackburn Rovers - Everton: 0-0

Fulham - Hull City: 0-1
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Premier League Newcastle United
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close